Quantcast
Σγουρίδης στον Realfm 97,8: Υπήρχε κάποια στιγμή συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού της βουλής και σταμάτησε - enikonomia.gr
share

Σγουρίδης στον Realfm 97,8: Υπήρχε κάποια στιγμή συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού της βουλής και σταμάτησε

δημοσιεύτηκε:

Στα σενάρια περί αλλαγής του κανονισμού της Βουλής αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Ο κανονισμός της Βουλής με το άρθρο 15 δεν προβλέπει ότι διαλύεται μία κοινοβουλευτική ομάδα από τη στιγμή που έχει τον αριθμό πέντε όπως αυτός υπάρχει. Επειδή εδώ υπάρχουν ακραίες καταστάσεις, γι’ αυτό πιστεύω ότι και ο κανονισμός της Βουλής θα πρέπει να τις διευκρινίσει με μία αλλαγή του. Δεν είμαστε αρνητικοί σε μία αλλαγή του κανονισμού. Η ερμηνεία που δίνουμε εμείς στον κανονισμό όμως καθιστά ισχυρή την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων” είπε ο κ. Σγουρίδης ο οποίος αποκάλυψε ότι “υπήρχε μια πορεία προς αλλαγή του κανονισμού της Βουλής πριν φτάσει στη βουλή το θέμα των Πρεσπών και κάποια στιγμή σταμάτησε”.

“Αν υπάρξει μία κοινοβουλευτική ομάδα με τους 16 ανεξάρτητους βουλευτές που υπάρχουν , με τον αριθμό 10 και φύγει ο ένας. Θα πάψουν να υπάρχουν; Αυτά πρέπει να καλύπτει ο νέος κανονισμός” τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, είπε: “Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δηλώσει ότι από τη στιγμή που θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραδώσει και την έδρα του. Είναι μία έντιμη στάση. Για εμάς πάντως το θέμα της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι λυμένο. Η έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου ανήκει σε μας μέχρι να την παραδώσει. Και του κ. Κουϊκ, ο οποίος δεν έχει διαγραφεί”

Αναφερόμενος στην “περίφημη” γκάζοζα” είπε: “Εγώ στεναχωριέμαι για την παραφιλολογία η οποία υπάρχει. Εκεί που βγάλαμε την οικονομία σε ένα ξέφωτο, υπάρχει μία δημοσιονομική και εισοδηματική σταθεροποίηση και πάμε πάλι μέσα από αυτήν την ιστορία να ξαναγυρίσουμε στον φαύλο κύκλο”.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.