Quantcast
Σπίρτζης: Εντολή του Πρωθυπουργού η άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στην Κρήτη - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Εντολή του Πρωθυπουργού η άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στην Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

«Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στα Χανιά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης έφτασε μέσω Ηρακλείου στα Χανιά, όπου προήδρευσε σε ευρεία, μαραθώνια σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι για δύο σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου έγιναν μεγάλες κατολισθήσεις αλλά και για τους δήμους που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες θα επιληφθεί το υπουργείο Υποδομών.

«Οι καταστροφές είναι αρκετά μεγάλες (…). Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ακραία φαινόμενα, υπάρχουν και κακοτεχνίες σε αρκετά έργα. Το δικό μας μέλημα ήταν πρώτα να αντιμετωπίσομε έκτακτες καταστάσεις και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο υποστράτηγος της ΕΜΑΚ Γιάννης Πετρούτσος, κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αργότερα σήμερα το πρωί, κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.