Quantcast
Κουβέλης στον Realfm97,8: O ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνθήκες για μία προοδευτική πορεία της χώρας - enikonomia.gr
share

Κουβέλης στον Realfm97,8: O ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνθήκες για μία προοδευτική πορεία της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Realfm97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Υπάρχει αναμφισβήτητα μία πόλωση η οποία ξεπερνά τα όρια που θα έπρεπε να έχει η αντιμετώπιση της υπόθεσης αυτής και εννοώ ότι θα πρέπει να αφήσουμε την υπόθεση να εξελιχθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το Δίκαιο μας. Δηλαδή, να μείνει απερίσπαστη και μη επηρεαζόμενη χωρίς να δέχεται επιθέσεις η ελληνική Δικαιοσύνη, οτιδήποτε άλλο νομίζω ότι δεν υπηρετεί τη διακρίβωση της αλήθειας”, σημείωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

“Οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον των δικαστών, τα όσα αναδεικνύονται ως επιλογές που αποτελούν παρεμβάσεις στο έργο έστω φραστικού επιπέδου, έστω της ρητορικής που διατυπώνεται, αποτελούν στοιχεία παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης… Το γεγονός ότι κάποιες υποθέσεις για τέσσερα πρόσωπα ετέθησαν στο αρχείο και διερευνάται περαιτέρω για το ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και ενδεχομένως και άλλα που θα προκύψουν αποδεικνύει το αμερόληπτο και το αδέκαστο της Δικαιοσύνης”.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο αντιστοίχου μεγέθους με εκείνο της Siemens ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε: “Θεωρώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα τα οποία υπάρχουν, έχει παγκόσμια διάσταση. Και την παγκόσμια αυτή διάσταση ας την αξιολογήσουμε στη βάση του γεγονότος ότι η υπόθεση Novartis έχει έρθει στην Ελλάδα για έρευνα μετά τις πρωτοβουλίες που έχει κάνει το FBI, δεν αφορά μόνο στη χώρα μας αφορά και σε άλλες χώρες και κατά συνέπεια η υποχρέωση και της Ελλάδας είναι να ερευνήσει αυτή την υπόθεση διότι αντικειμενικά αποτελεί σκάνδαλο”.


Για τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης ανέφερε: “Όταν έφυγα από τη ΔΗΜΑΡ την οποία ιδρύσαμε μαζί με άλλα στελέχη, έφυγα γιατί διαφωνούσα αναφορικά με το ποια θα πρέπει να είναι η πορεία και η εξέλιξή της. Θεωρώ ωστόσο θετικό το γεγονός ότι κάτω από τις καινούργιες πολιτικές συνθήκες, δηλαδή την επέλαση της ακροδεξιάς, του βαθύτατου νεοσυντηρητισμού, την απειλή της φασιστικής δεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, οδήγησαν στο να μετακινηθεί και η ΔΗΜΑΡ και να ενταχτεί στην «Προοδευτική Συμμαχία». Και οι ενωμένες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο το βραχίονα που θα αποκρούει αυτή την επερχόμενη λαίλαπα αλλά θα διαμορφώνει και συνθήκες για μία ουσιαστική προοδευτική εξέλιξη στη χώρα μας”.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος συντηρητικός πολιτικός. Η ΝΔ υπό την ηγεσία του αφήνει και εκχωρεί τεράστιο χώρο, μέσα στον οποίο εγκαθίσταται η ακροδεξιά πολιτική. Και αυτό είναι στοιχείο της πολιτικής που ασκεί η ΝΔ αλλά αυτό που απαράδεκτα κάνει, θα το βρει και η ίδια μπροστά της,. Η ΝΔ εγκατέλειψε αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας τις θέσεις της . Εκχώρησε η ΝΔ τη βασική θέση της αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της πρώην FYROM, σε μία καιροσκοπική πολιτική. Και ο χώρος αυτός της καιροσκοπικής πολιτικής, που αφορά την προβαλλόμενη υποκριτικά αντίθεσή της αναφορικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών, διαμόρφωσε εκχώρηση χώρου στην ακροδεξιά”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.