http://www.enikonomia.gr/timeliness/212304,kontra-nd-pappa-me-paremvasi-kai-syriza.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_212304_ebcc9fa15f-bb9e5b4e321a0131.jpg Απάντηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη... 4/12/2019 4:57:10 PM

Κόντρα ΝΔ - Παππά με παρέμβαση και ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ΝΔ - Παππά με παρέμβαση και ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«O κ. Παππάς θα καταλάβει σύντομα ότι δεν είναι κατήγορος, αλλά υπόλογος. Τον ρωτάμε, λοιπόν, ξανά όσα ξέχασε να απαντήσει σήμερα.

Για ποιον ακριβώς λόγο συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον ειδικό των offshore Αρτέμη Αρτεμίου; Σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα παράνομα χρήματα που έστειλε ο Αρτεμίου στον Πετσίτη;

Μέχρι να απαντήσει ο κ. Παππάς ας ενημερώσει τον κ. Τζανακόπουλο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδόξως δεν έδειξε να γνωρίζει τις σχέσεις του με τα σκοτεινά αυτά πρόσωπα».

Παππάς: Οι επιθέσεις στην κυβέρνηση ενορχηστρώνονται από επιχειρηματία που χρηματοδοτεί τη ΝΔ

«Πρόκειται για μία μη υπόθεση. Η Νέα Δημοκρατία μιλά για συναλλαγές ιδιωτών, έχουν ανοίξει κάποιοι λογαριασμοί και θα δούμε τι έχει συμβεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει ένα θέμα που πάει με όλα, σκάνε υποθέσεις με το θέμα των δανείων των κομμάτων, η καταδίκη συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη για υπόθεση παιδεραστίας, η υπόθεση χρηματοδότησης λογαριασμών του από off shore, και ξανανοίγει το ζήτημα Πετσίτη, με δημοσίευμα και μετά ανακοίνωση και έτσι πάει το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για την υπόθεση Πετσίτη. Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι μιλάμε για «το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη που προφανώς ελέγχει και χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία και είναι διωκόμενος για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της δικηγόρου Αν. Ξεπαπαδέα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η κα Ξεπαπαδέα έδωσε ακριβείς απαντήσεις», τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται ζήτημα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι «έχουν δοθεί οι απαντήσεις και είμαστε στην ώρα που ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Έχουμε τώρα την υπόθεση Novartis η οποία σε όλο τον κόσμο πληρώνει πρόστιμα για αδόκιμες πρακτικές και εδώ σηκώνεται αχός», συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε να ανοίγονται λογαριασμοί υπόχρεων πόθεν έσχες και «η Νέα Δημοκρατία έτρεξε προς την έξοδο».

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «δεν άλλαξα ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση την πολιτική της για την αδειοδότηση. Άλλοι κάνουν παροδικά ειρήνη ή ανοίγουν πόλεμο».

«Ο κύκλος των αδειών έχει κλείσει», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «η κυβέρνηση έχει απολύτως δικαιωθεί, υπήρξε περιορισμένος αριθμός καναλιών, υπήρξε τίμημα και απέδειξε ότι δεν πολιτεύεται με μνησικακία». Απαντώντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους θεωρούν ότι όλα αυτά θα βλάψουν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η μέθοδος των προσωπικών επιθέσεων και η διαπλοκή Μαρινάκη διευκολύνει τη συσπείρωσή μας».

Απαντώντας στο αν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι το ζήτημα συζητήθηκε «αναλυτικά όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προχωράμε παρακάτω».

Απαντώντας για την υπόθεση Novartis και τη στόχευση πολιτικών στελεχών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «υπήρξε δικαστική εξέλιξη. Εμείς δεν κάναμε εκτίμηση στον αέρα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε στη Βουλή, όλα γίνονται κατά τα προβλεπόμενα. Κάποιοι βιάζονται να μιλήσουν για σκευωρίες», συνέχισε ο Ν. Παππάς, «και ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Καθίστε να δούμε τι θα βγει. Εμείς θα πάμε στη Βουλή να ψηφίσουμε υπό το φως της Επιτροπής Δεοντολογίας και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω».

Απαντώντας για τη χρηματοδότηση του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν είναι κάποιος που χρειάζεται συστάσεις. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίζει μια ταινία που δεν έχει ανάγκη το φυσικό ανάγλυφο της χώρας μας, άρα, να υποχρεούται να έρθει εδώ για γυρίσματα, και όμως έρχεται εδώ που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών».

Ο κ. Παππάς δήλωσε σίγουρος ότι «το 2019 θα σπάσουμε το φράγμα των 100 παραγωγών», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «έχει άρτιο δυναμικό στις οπτικοακουστικές παραγωγές, έχει και τον φυσικό πλούτο. Το μόνο που έλειπε ήταν μια οργανωμένη πολιτική και αυτή ήρθε με τη συγκρότηση του ΕΚΟΜΕ που ανήκει στο υπουργείο μας και χρηματοδοτεί τις παραγωγές».

Απαντώντας για τυχόν μετακίνησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για συλλογικές αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει συζητηθεί τίποτα».

Τέλος, απάντησε ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι «κάτι που πρέπει να αναμένει κανείς όταν είναι στην πολιτική», ενώ απαντώντας για τον χρόνο των εκλογών ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχει ανάγκη και η χώρα να περάσει στο στάδιο της σταθερότητας».


ΣΥΡΙΖΑ: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Σας χρηματοδοτούν διωκόμενοι επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μαρινάκης.

Τα δάνειά σας δεν τα αποπληρώνετε.

Θεωρείτε τις μίζες καθήκον των υπουργών.

Ο επικεφαλής σας έχει ακόμα να αποπληρώσει τα δάνεια του Κήρυκα.

Ψάχνετε απεγνωσμένα αντιπερισπασμούς και σανίδα σωτηρίας σε ανύπαρκτες Υποθέσεις, μήπως και καλυφθούν τα υπαρκτά σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis, για το οποίο μάλιστα ζητάτε και παραγραφή!

Να σας χαίρονται οι χρηματοδότες σας. Να τους χαίρεστε και εσείς».Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ