Quantcast
ΔΝΤ: Σήμα κινδύνου για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Σήμα κινδύνου για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες

δημοσιεύτηκε:

Σήμα κινδύνου για το μέλλον των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρείων εκπέμπει το ΔΝΤ μέσω της νέας μελέτης τους.
Όπως τονίζεται το  περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις στις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες και δη σε εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας.

Οι γερμανικές και σουηδικές κατά κύριο λόγο ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες και προϊόντα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα – πολλές φορές ξεπερνά ακόμη και τα 30 έτη – χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν εγγυήσεις μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Τα stress tests που διεξήχθησαν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, το περασμένο έτος, 2014, έδειξαν πως οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες είναι ευάλωτες σε ένα σενάριο “ιαπωνοποίησης”.

Ειδικότερα, τα stress tests έδειξαν πως σε ένα σενάριο “ιαπωνοποίησης”, ήτοι σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων για μακρά χρονική περίοδο, σχεδόν το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρείων δεν θα ήταν σε θέση να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Σε ό,τι αφορά, κυρίως, τις μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, ο κίνδυνος οριστικού λουκέτου είναι αυξημένος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.