Quantcast
Παππάς: Ντιμπέιτ για να μάθει ο λαός τι διακυβεύεται - enikonomia.gr
share

Παππάς: Ντιμπέιτ για να μάθει ο λαός τι διακυβεύεται

δημοσιεύτηκε:

Τη σημασία της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ώστε ο λαός «να γνωρίσει σε λεπτομέρεια το τι ακριβώς διακυβεύεται» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Όπως είπε, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 «τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπούνε στο τραπέζι, και ο λαός μας, και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών». Ο υπουργός σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε μοντέλο δέχεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει», καθώς ο αρχηγός της ΝΔ «έχει δεσμευτεί ότι ενώπιον των βουλευτικών εκλογών θα δεχθεί να κάνει και δέκα ντιμπέιτ», τονίζοντας ότι «είμαστε κι εμείς εν αναμονή αυτού του σχεδιασμού».

Σε ό, τι αφορά την προσέλευση στις κάλπες, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε».

«Είναι μοιραίο να γίνει προγραμματική αντιπαράθεση, την οποία πασχίσαμε εμείς να φέρουμε στην επιφάνεια» είπε ο υπουργός προσθέτοντας: «Φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να πειστεί ο κόσμος που απείχε, ότι είναι σημαντικό να προσέλθει στην κάλπη και να προστατεύσει τη σύνταξή του, το 8ωρό του, το 5νθήμερο εργασίας…».

Σημείωσε επίσης, ότι πρέπει να πειστούν και οι αυτοί που έκανα άλλες επιλογές στην κάλπη, «να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής πορείας ανάκαμψης».

Όπως είπε, όταν ο κόσμος περνά δυσκολίες, «ο πρώτος που θα σκεφτεί να καταστήσει υπεύθυνο είναι το κόμμα που κυβερνά», προσθέτοντας ότι, κατά δεύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «οργανωτικές αδυναμίες» στις αυτοδιοικητικές και «δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά».

«Θα πρέπει με πολύ μεγάλη έμφαση, ένταση και ταχύτητα, να προχωρήσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε την πολιτική μας για τις συμμαχίες, να διευρύνουμε το τόξο των δυνάμεων με το οποίο συστρατευόμαστε και να μπούμε στην εκλογική μάχη» είπε. Επίσης, χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση του προοδευτικού σχήματος και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια «με τη συμμετοχή των ξεχωριστών ανθρώπων που μπορούν να συμβάλουν από τον προοδευτικό χώρο για να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

Σχολιάζοντας δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «αν θεωρεί ότι το μείζον για τον προοδευτικό χώρο είναι να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να νικήσει στρατηγικά η ΝΔ, νομίζω ότι μπορεί να κοσμήσει τα ψηφοδέλτιά της πάρα πολύ εύκολα και είμαι βέβαιος ότι θα ήταν και καλοδεχούμενος».

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του πρωθυπουργού, ως αρχηγού του κόμματος, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 3% στο 35% και θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

«Εμείς μπαίνουμε στη μάχη και μπαίνουμε για την εκλογική νίκη» σημείωσε. Αναφορικά με την απλή αναλογική και τη σημασία της ψήφου σε μικρά κόμματα, είπε ότι «αυτό που είναι κρίσιμο με βάση τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει, τον εκλογικό νόμο που εμείς επιθυμούσαμε ένα εφαρμοστεί, είναι το ποιο θα είναι πρώτο κόμμα. Προφανώς, υπάρχει ρόλος για όλα τα κόμματα, ο οποίος διασφαλίζεται με πολύ καλύτερους όρους όταν εφαρμόζεται η απλή αναλογική».

Πρόσθεσε δε, ότι αν «ο μη γένοιτο κερδίσει η ΝΔ, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ» και αυτό είναι «ένα ζήτημα το οποίο παίζει μαζί με άλλα, εμφατικά, στην ατζέντα των βουλευτικών εκλογών οι οποίες έρχονται». Καταλήγοντας, τόνισε ότι «η χώρα θα μπει σε περιπέτεια εάν υπάρξει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (…) διότι, όπως είπε έχει πρόγραμμα αντιδραστικό, θα αμφισβητήσει όλο το πλέγμα της κοινωνικής προστασίας, καθώς και την πορεία της δημοσιονομικής σταθερότητας. Ξεκινάμε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ ότι όλος ο κόσμος ο οποίος δεν πήγε στην κάλπη, αλλά και πολλοί που πήγαν στην κάλπη και κάνανε άλλες επιλογές, θα σκεφτούν, θα κρίνουν και στο τέλος θα διασφαλίζουμε την προοδευτική πορεία της χώρας» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.