Quantcast
Οι ειδικοί της ευρωπαϊκής πολιτικής συναντιούνται στην Αθήνα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές - enikonomia.gr
share

Οι ειδικοί της ευρωπαϊκής πολιτικής συναντιούνται στην Αθήνα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές

δημοσιεύτηκε:

Η 24η Ετήσια Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικών Συμβούλων (EuropeanAssociation of Political Consultants – EAPC) και τα 3α Βραβεία Polaris θα πραγματοποιηθούν στηνΑθήνα στις 30-31 Μαΐου 2019. Η διάσκεψη, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τη βιομηχανίατης πολιτικής επικοινωνίας στην Ευρώπη, προσφέρει μια στενή ματιά στις νέες τάσεις και τιςαλλαγές που επηρεάζουν τις εκλογές και τις πολιτικές εκστρατείες ανά τον κόσμο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πολιτικών Συμβούλων (EAPC) θα διοργανώσει στις 30-31 Μαΐου την 24η Ετήσια Διάσκεψη του στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί σύμβουλοι, σχεδιαστές εκλογικών στρατηγικών, διευθυντές εκστρατειών, ερευνητές κοινής γνώμης, πολιτικοί τεχνολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες για δύο ημέρες διαδραστικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις σύγχρονες πρακτικές εκστρατείας.


Το φετινό συνέδριο, στο λίκνο της Δημοκρατίας, επέλεξε το θέμα «Επιστροφή στις ρίζες», προσφέροντας μια συναρπαστική συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις που διαμορφώνουν την πολιτική, τις εκλογές και την επαφή με την κοινή γνώμη. Τα 3α Βραβεία Polaris, που διοργανώνονται από το EAPC και αποτελούν μέρος της Ετήσιας Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαΐου και θα βραβεύσουν και πάλι τις πλέον εξαιρετικές καμπάνιες που παράγει ο κλάδος των πολιτικών επικοινωνιών.

MASTER CLASS

Το EAPC θα διοργανώσει επίσης ένα μονοήμερο Master Class για τους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία πολιτικών επικοινωνιών πριν από τη διάσκεψη. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα του ΔήμουΑθηναίων, θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για νέους επαγγελματίες να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της πολιτικής εκστρατείας από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα. Οι βετεράνοι της βιομηχανίας όπως ο Sepp Hartinger, ο Richard Murphy, ο Necati Ozkan, η Mariana Spada, η Line Kristensen και η Flore-Blondel Goupil θα προσφέρουν μια σπάνια, εκ των έσω οπτική του πολιτικού management, καλύπτοντας κάθε πτυχή από την εκλογική στρατηγική έως την επαφή με την βάση και τον σχεδιασμό μίας ψηφιακής καμπάνιας.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την εβδομάδα μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η 24η Διάσκεψη του EAPC θα ξεκινήσει με μια νέα επισκόπηση των αποτελεσμάτων. Οι Bruno Waterfield και ΓιάννηςΚουτσομίτης θα συμμετέχουν σε μια συζήτηση για τις επιδόσεις των διαφορετικών ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Θα συζητηθούν επίσης τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Η Mimie Kodheli, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αλβανικού Κοινοβουλίου, η Odetta Barbubushushi, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, και ο Dr. Enver Hoxhaj, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Κοσόβου, θα προσφέρουν τις γνώσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή. Σε διεθνές επίπεδο, οι Ken Feltman και Ekaterina Egorova θα συζητήσουν πώς η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της Ρωσίας επηρεάζουν τη διεθνή πολιτική.


ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ CASE STUDIES

Όπως και με τα προηγούμενα χρόνια, το συνέδριο θα δώσει έμφαση στις αιτίες που επηρεάζουν την πολιτική συμμετοχή και επικοινωνία σε όλο τον κόσμο. Οι εκστρατείες από τη βάση και τα κινήματα πολιτών είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, με τους ειδικούς Richard Murphyκαι Ned Howey να μοιράζονται μαθήματα από τις πρόσφατες εμπειρίες. Ο Peter McLeod και ο Brent Buchanan θα μιλήσουν για τις αλλαγές στα προφίλ των ψηφοφόρων, ενώ οι καινοτομίες στο μέτωπο της κοινωνίας της τεχνολογίας θα συζητηθούν από τους Tudor Mihailescu καιΣτέφανο Λουκόπουλο.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί επίσης με την πολιτική επικοινωνία στην “εποχή μετά την αλήθεια”, με τους Mauricio Moura, David Patrikarakos και Kristina Wilfore να δίνουν έμφαση στη δυναμική της ψηφιακής παραπληροφόρησης. Τα ηθικά ζητήματα που αφορούν τις εκστρατείες και την προστασία της ιδιωτικής των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων θα συζητηθούν από τον Sergio Jose Guiterrez.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα και την εγγραφή, επισκεφθείτε τηδιεύθυνση https://eapcevents.com/.

Σχετικά με το EAPC

Το EAPC είναι μια πανευρωπαϊκή και μη κομματική ένωση πολιτικών συμβούλων, διαχειριστών καμπάνιας, ερευνητών, ακαδημαϊκών, πολιτικών, ειδικών δημοσίων σχέσεων και εμπειρογνωμόνων σε θέματα δημοσίων υποθέσεων από 34 χώρες. Η ετήσια διάσκεψη του EAPC διοργανώνεται σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης από το 1996 και λειτουργεί ως φόρουμ αμοιβαίας ανταλλαγής και υποστήριξης της συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής διαχείρισης. Τα Βραβεία Polaris, που διοργανώνει το EAPC, είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που βραβεύει εξαιρετικές δουλειές στην πολιτική επικοινωνία και στην προεκλογική εκστρατεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.