Quantcast
Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας οι χειρισμοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη Novartis - enikonomia.gr
share

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας οι χειρισμοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη Novartis

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας τίθεται το σύνολο των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς στην έρευνα για τη Novartis, με βάση τις αναφορές του Ιωάννη Αγγελή.


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα να διερευνήσει όσα ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει παραιτούμενος από την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς όταν διαφώνησε με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Σημειώνεται ότι με βάση τις αναφορές Αγγελή, η κυρία Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο σε ό,τι αφορούσε το ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς υπό την κυρία Τουλουπάκη, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα δόθηκε στικάκι με στοιχεία για την Novartis τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής.

Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη μπήκε στο αρχείο με απόφαση της κυρίας Δημητρίου.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.