Quantcast
Πετρόπουλος: Θα άρω την ενημερότητα της Εθνικής Τράπεζας αν δεν εφαρμόσει τον νόμο για τον ΛΕΠΕΤΕ - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Θα άρω την ενημερότητα της Εθνικής Τράπεζας αν δεν εφαρμόσει τον νόμο για τον ΛΕΠΕΤΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Εθνική Τράπεζα κάνει εισφοροδιαφυγή και «γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στην άρνηση της τράπεζας να εφαρμόσει την πρόσφατη νομοθετική διάταξη για τον ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμού Επικούρησης) της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για «περίπτωση ενδεικτική της συμπεριφοράς μίας τράπεζας που στηρίζει την ύπαρξή της στον σεβασμό στους νόμους, επικαλείται τον νόμο για να κάνει κατασχέσεις, να κυνηγήσει τον οφειλέτη… Αυτή λοιπόν η τράπεζα, που είναι οφειλέτης, επιλέγει να μην τηρήσει τον νόμο και πάει στα δικαστήρια».

“Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού Κράτους που τράπεζα αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο. Είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν θα τα δώσει σήμερα, τελείωσε η Εθνική Τράπεζα. Εκείνοι θα το επιλέξουν … Δεν είναι δυνατόν ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μυλωνάς, ο διοικητής της, να αποφασίζει με βάση τις εντολές που παίρνει από την ΝΔ, να κάνει πόλεμο σε εκλεγμένη κυβέρνηση, επειδή δεν θέλει να τηρήσει τον νόμο. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά, τράπεζα να πει “δεν εφαρμόζω τον νόμο” επειδή νομίζει ότι δεν θα βγούμε. Ε, θα βγούμε και θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ αυτοί που πρωταγωνιστούν σε μία τέτοια παράνομη συμπεριφορά», είπε ο υφυπουργός.

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι «προφανώς το δικαστήριο θα αποφασίσει, δεν θέλω να μιλήσω για την απόφαση, θα ακούσουμε ποια είναι», σε μία διαδικασία όπου το Δημόσιο θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αλλά «τα παιχνίδια αυτά δεν θα περάσουν, ο κόσμος θα πάρει τις συντάξεις του … είναι ανήκουστο, στα επιχειρήματά της η Εθνική αναφέρει ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε πριν τις εκλογές. Δεν ήθελαν να νομοθετήσουμε γιατί πίστευαν ότι αν έρθει η ΝΔ ποτέ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ας το καταλάβουν οι πολίτες γενικά, όχι μόνο για την Εθνική, το πώς συμπεριφέρονται στους πολίτες».

«Είναι ντροπή», είπε για τον κ. Μυλωνά, «που βγήκε διευθύνων σύμβουλος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παίζει παιχνιδάκια εναντίον της κυβέρνησης στη βάση μίας κουμπαριάς και μίας ιδεολογικής προσέγγισης … Και θέλει να παίξει θεσμικό ρόλο, να τον εμπιστεύεται αύριο η κοινωνία ως παράγοντα τραπεζίτη, όταν συμπεριφέρεται έτσι…».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.