Quantcast
Υπουργείο Ναυτιλίας: Καλούνται οι κρητικές επιχειρήσεις να εγγραφούν στην πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Ναυτιλίας: Καλούνται οι κρητικές επιχειρήσεις να εγγραφούν στην πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής απηύθυνε κάλεσμα στις επιχειρήσεις της Κρήτης να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο (https://metaforikoisodynamo.gr/) και να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, προκειμένου να επωφεληθούν από την επιδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους από και προς το νησί.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300.000 νησιώτες στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ έχουν καταχωρηθεί αυτόματα πάνω από 100.000 εισιτήρια μετακινήσεων αυτόν τον μήνα. Επίσης έως σήμερα 12.000 νησιωτικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί και έχουν λάβει έως και 44% επιστροφή του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η 13η πληρωμή των επιβατών για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια, συνολικού ποσού 1.231.988,34 ευρώ για 28.000 νησιώτες.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η 6η πληρωμή των 53 πρατηρίων καυσίμων, ύψους 586.119,08 ευρώ, που συμμετέχουν στην επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα καύσιμα, με σκοπό τη μείωση της τιμής στην αντλία, μέχρι και 15 λεπτά από το μέσο όρο της Αθήνας.

Ήδη παρατηρείται σημαντική μείωση στις τιμές, κάτω από 2 ευρώ στα περισσότερα νησιά, σύμφωνα με ανα


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.