Quantcast
Νέες συστάσεις από το ΔΝΤ στην Ελλάδα - Το "μήνυμα" για τα εργασιακά - enikonomia.gr
share

Νέες συστάσεις από το ΔΝΤ στην Ελλάδα – Το “μήνυμα” για τα εργασιακά

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και να βελτιωθούν οι συνθήκες στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας επισημαίνει το ΔΝΤ στην έκθεση του Άρθρου 4, στην οποία εξετάζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωζώνη.


Μεταξύ άλλων το ΔΝΤ συνιστά τα εξής:

-Αναζήτηση πιο ευέλικτων πολιτικών στην αγορά εργασίας, κάτι που περιλαμβάνει την επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών στη διαμόρφωση των μισθών, ώστε να αντανακλούν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε επιχείρηση. Επίσης, συνίστανται διαφανείς διαδικασίες και περιοδικές επανεξετάσεις του καθεστώτος συλλογικών διαπραγματεύσεων.

-Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων

-Επανεξέταση του καθεστώτος των κλειστών επαγγελμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα στον ανταγωνισμό και τη διαμόρφωση των τιμών.

-Επανεξέταση της νομοθεσίας στην αγορά προϊόντων και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

-Περαιτέρω βελτίωση στην αδειοδότηση επενδύσεων και επέκταση του πεδίου εφαρμογής της νέας νομοθεσίας και σε νέους τομείς.

Τέλος τονίζει ότι πρέπει να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω προκειμένου να τονωθεί η παραγωγικότητα και να αντιμετωπιστούν μελλοντικές προκλήσεις της χώρας μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων, η βραδεία αύξηση των κεφαλαιακών αποθεμάτων και το δημογραφικό.


Πηγή πληροφοριών: euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.