Quantcast
Καραγκούνης: Εφικτός και πραγματοποιήσιμος ο στόχος μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Εφικτός και πραγματοποιήσιμος ο στόχος μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων

δημοσιεύτηκε:

«Το σημαντικό που έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι ότι έχει δώσει αυτό το ισχυρό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό -και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- ότι στην Ελλάδα αλλάζει το οικονομικό κλίμα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» αποτιμώντας τις πρώτες σαράντα μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το σημαντικό είναι να δώσουμε το θετικό στίγμα που χρειάζεται ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία, ότι κάτι αλλάζει στη χώρα σε διάφορους τομείς, που είχαμε πει πριν από τις εκλογές ότι θέλουμε να αλλάξουμε –όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα της παιδείας και στα ζητήματα της υγείας και στα πολύ σημαντικά ζητήματα της ασφάλειας», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Παρατήρησε, δε, πως «αποδεικνύεται ότι η χώρα μπορεί να γίνει -και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση- πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, ότι θέλει και θα μειώσει και μειώνει ήδη την φορολογία και γενικά ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας και αυτά τα οποία πιστεύουμε ως παράταξη και αυτό είναι σημαντικό».

«Με αυτόν τον τρόπο», συνέχισε ο βουλευτής «το μήνυμα αισιοδοξίας και οικονομικής ανάταξης της χώρας που εκπέμπεται, νομίζω ότι μας βοηθάει πάρα πολύ για τον στόχο που έχουμε θέσει, στο να μειώσουμε τα βάρη, να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία είναι πραγματικά δυσθεώρητα, ώστε να μπορέσει και η οικονομία να λειτουργήσει πολύ καλύτερα».

«Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι ένα ελατήριο πεπιεσμένο και αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές και οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, που αυτό προσπαθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση, εκεί μπορεί να έχουμε μια εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως θέλει δουλειά και εξαρτάται πάρα πολύ και από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες– εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων υπογράμμισε πως «είναι μεγάλη πρόκληση» και εκτίμησε ότι «είναι ένας στόχος εφικτός και πραγματοποιήσιμος και μπορεί να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα».

Σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έλθουν στην Βουλή από τον Σεπτέμβριο ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως θα έλθει η συνέχεια του φορολογικού νομοσχεδίου με φοροελαφρύνσεις, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Ερωτηθείς ποιες ομάδες θα ωφεληθούν απάντησε: «Η μεσαία τάξη -αυτή είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού και της ΝΔ πριν τις εκλογές- αυτοί οι οποίοι παράγουν και δυστυχώς έβλεπαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό».

«Το να επικεντρωθούμε σε αυτούς, οι οποίοι παράγουν στην Ελλάδα και οι οποίοι ανεβάζουν και το ΑΕΠ της χώρας, για να δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν να λειτουργήσουν οικονομικά, είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», διαβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έκτακτες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με τις πλημμύρες και πυρκαγιές ο κ. Καραγκούνης σημείωσε: «Όταν καλείται ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης καταστροφές, προφανώς το κύριο και πρώτο μέλημά μας είναι να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή, γιατί αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας, η ασφάλεια των πληγέντων, αλλά βεβαίως και η προστασία των περιουσιών, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι γενικά αυτές οι καταστροφές που είχαμε ζήσει το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μας δίδαξαν πολλά δυστυχώς και είναι ένας οδηγός, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοιες καταστροφές και ποτέ ξανά τέτοιες πλημμέλειες».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.