Quantcast
Πλακιωτάκης: Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης: Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού πετρελαιοφόρου που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε επίσης ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν επισταμένα την πορεία του Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1) κι ότι το γραφείο του βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο κατάπλευσης του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου. Το παρακολουθούμε, είμαστε σε ανοικτή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σε ερώτηση εάν οι ελληνικές αρχές θα το αφήσουν να έρθει στη χώρα μας, απάντησε πως “είναι ένα θέμα που θα το διαχειριστούμε κυρίως σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών”.

Το δεξαμενόπλοιο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, με τις ΗΠΑ να απευθύνουν μήνυμα τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλους τους λιμένες της Μεσογείου σχετικά με την παροχή βοήθειας στο ιρανικό τάνκερ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το Reuters, εξέφρασε την “ισχυρή θέση” των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα, τονίζοντας ότι η παροχή βοήθειας στο πλοίο μπορεί να θεωρηθεί παροχή στήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.