Quantcast
Κουρμούσης: "Ώριμες" ήδη οι 3.000 αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Τι είπε για τα πιστοποιητικά - enikonomia.gr
share

Κουρμούσης: “Ώριμες” ήδη οι 3.000 αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας – Τι είπε για τα πιστοποιητικά

δημοσιεύτηκε:

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού επισκέφτηκαν τον Ιούλιο περίπου 70.000 χρήστες, ξεκίνησαν να ετοιμάζουν αίτηση περίπου 16.000 και σε “ώριμο” βαθμό την έφτασαν περίπου 3.000 ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τον αρμόδιο Γραμματέα, Φώτη Κουρμούση.

Παράλληλα, ο κ. Κουρμούσης επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό ” Στο Κόκκινο” ότι «Δεν μπορούσαν ωστόσο να λάβουν το πιστοποιητικό βαρών … τα υποθηκοφυλακεία δεν τους το έδιναν ως αντίδραση στο νόμο Σταθάκη για το Κτηματολόγιο» . Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε ότι δεν θα χρειάζεται πλέον το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Για τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων να ρυθμίσουν οφειλές, που πρακτικά θα επέβαλε να διεκπεραιώνονται πάνω από 1.000 αιτήσεις ημερησίως ως τις 31 Δεκεμβρίου φέτος, ο κ. Κουρμούσης είπε ότι «κατά τον νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, ως 31 Δεκεμβρίου 2019 είναι η προθεσμία υποβολής της αίτησης, όχι ολοκλήρωσης της ρύθμισης. Άρα, ακόμη και αν κάποιος υποβάλει αίτηση ακόμη και λίγο πριν το ρεβεγιόν, το δάνειό του θα ρυθμιστεί, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2020, χωρίς πρόβλημα … φυσικά, καλό είναι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τώρα και να αξιοποιήσουν την κρατική επιδότηση, που ανέρχεται ως και στο 50%, είτε για στεγαστικό είτε για καταναλωτικό είτε για επιχειρηματικό δάνειο … γιατί πολλές φορές έβαζε το σπίτι του ο πολίτης … και δεν μπορεί να μπει στο νόμο Κατσέλη γιατί ο δικαστής του έλεγε “είσαι έμπορος” ή “είσαι επιχειρηματίας”».

Επιπλέον υπενθύμισε τα βασικά στοιχεία του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

-αντικειμενική αξία κατοικίας ως 250.000 ευρώ

-ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 36.000 ευρώ (για πενταμελή οικογένεια)

-υπόλοιπο δανείου ως 130.000 ευρώ (100.000 ευρώ για επιχειρηματικό)



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.