Quantcast
Συρίγος στον Realfm 97,8: Θα ήταν καταλυτικό αν η Frontex μπορούσε να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια - enikonomia.gr
share

Συρίγος στον Realfm 97,8: Θα ήταν καταλυτικό αν η Frontex μπορούσε να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια

δημοσιεύτηκε:

“Ως προς το πώς θα επιστρέφουν πιο γρήγορα πίσω, δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι αλλαγές θέλουν αρκετούς μήνες για να λάβουν χώρα, οπότε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο ως προς τις πιο γρήγορες επιστροφές των μεταναστών. Στο θέμα της αποτροπής να έρχονται νέοι στην Ελλάδα, αυστηρότερη φύλαξη και μεγαλύτερη εμπλοκή της Frontex και του ΝΑΤΟ. Το ιδανικό θα ήταν για μένα, όπου θα ήταν καταλυτικό αν μπορέσει η Frontex να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια. Αυτή τη στιγμή η Frontex επιτηρεί τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ελληνικών νησιών και Τουρκίας και τα ελληνικά παράλια” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, σχολίασε για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ότι “είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο ηγέτες με αυτές τις ιδιότητές τους, είναι συνάντηση γνωριμίας. Επομένως, σε συναντήσεις που γίνονται για πρώτη φορά, δεν περιμένεις σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές. Η Τουρκία έχει αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει δαπανήσει περίπου 830 εκατ. δολάρια για την αγορά γεωτρητικών και σεισμογραφικών πλοίων και των βοηθητικών πλοίων, άλλα 100 εκατ. δολάρια για τις εταιρείες που κάνουν τον έλεγχο. Είναι τεράστιο ποσό για να πιστεύουμε ότι η Τουρκία μετά από μια συνάντηση θα σταματήσει την απόφασή της”.


Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.