Quantcast
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: "Παράθυρο" για επέκταση σε ιερείς και εκπαιδευτικούς - Τι είπε ο Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Παράθυρο” για επέκταση σε ιερείς και εκπαιδευτικούς – Τι είπε ο Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά απάντησε τα εξής: “Οι επιλογές για την επέκταση υποχρεωτικότητας είναι έτσι και αλλιώς υπαρκτές παντού όχι μόνο στα σχολεία… Σε ό,τι αφορά τη ζωή και την εργασία στη δημόσια σφαίρα ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης εμβολιασμού είναι πάντα μια επιλογή την οποία την έχουμε υπόψη μας για να την επιστρατεύσουμε στην μάχη κατά του κορονοϊού”. Όπως επεσήμανε υπάρχει η επιλογή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για τους εκπαιδευτικούς που έχει παραστεί η ανάγκη, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού εκεί είναι αρκετά υψηλά”.
Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας ότι αυτό θα υλοποιηθεί ανάλογα με το πώς πηγαίνει η κατάσταση όχι μόνο στα σχολεία αλλά ευρύτερα. Ειδικά όμως για την εκπαίδευση, να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: η επιλογή, η προετοιμασία και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία παντού, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια”. Όπως τόνισε, “υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα διαγνωστικά τεστ για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας . Υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα από τους ειδικούς για το πώς αντιδρούμε σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα και κυρίως υπάρχει και το εμβόλιο το οποίο και μέχρι σήμερα και από σήμερα και μετά θα εντατικοποιηθεί η παρότρυνση επικοινωνιακά, με χίλιους τρόπους για να εμβολιαστεί ο κόσμος”.

Για τους παιδιάτρους
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, “σε ό,τι αφορά τα παιδιά, οι παιδίατροι νομίζω πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της ιστορίας. O παιδίατρος είναι η προέκταση της οικογένειας για όσους έχουν παιδιά. Προφανώς και πρέπει οι παιδίατροι να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Νομίζω αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία”, απάντησε και πρόσθεσε ” σίγουρα θα δούμε εμβολιαστικά κέντρα έξω από τα πανεπιστήμια, Από εκεί και πέρα η πολιτεία έχει αποδείξει ότι τα αντανακλαστικά της και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία και οπουδήποτε”

Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των παιδιών
Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. Όπως είπε δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλάνο για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για παιδιά . Ωστόσο επεσήμανε ότι “αν απαιτηθεί, και εάν χρειαστεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς”.

Για τους ιερείς
Ερωτηθείς σχετικά με τους ιερείς, απάντησε ότι ακόμη και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Όπως είπε εάν χρειαστεί ακόμα και εκεί θα εφαρμοστεί το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παρά το γεγονός ότι και εκεί έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.