Quantcast
Σύνοδος EUMED: Στην Αθήνα η Φον Ντερ Λάιεν την Παρασκευή - enikonomia.gr
share

Σύνοδος EUMED: Στην Αθήνα η Φον Ντερ Λάιεν την Παρασκευή

δημοσιεύτηκε:

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο, Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των EUMED, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής των νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUMED θα συμμετάσχουν αρχηγοί των παρακάτω κρατών: Σλοβενίας και της Κροατίας, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.
Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη Σύνοδο είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, η κατάσταση που επικρατεί σε Συρία, Λίβανο, Λιβύη και Τυνησία, το Μεταναστευτικό, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η πολιτική της Νότιας Γειτονίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη οικονομία, η κλιματική αλλαγή, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Σεπτεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.