Quantcast
Pandora Papers: Τι προτείνουν οι ειδικοί για την αποφυγή της φοροδιαφυγής - enikonomia.gr
share

Pandora Papers: Τι προτείνουν οι ειδικοί για την αποφυγή της φοροδιαφυγής

δημοσιεύτηκε:

Η υποεπιτροπή Φορολογικών Θεμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτησε με ειδικούς για τις αποκαλύψεις των Pandora Papers καθώς και τρόπους για έγκαιρη αντίδραση, όπως η μεταρρύθμιση της λίστας των φορολογικών παραδείσων, η ρύθμιση των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και η ενίσχυση των πόρων για την καταπολέμηση των πρακτικών φοροδιαφυγής.

Ο Will Fitzgibbon, δημοσιογράφος του International Consortium of Investigative Journalism και συμμετέχων στην έρευνα, τόνισε ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη δράση των παραγόντων που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή, ενώ ο διευθυντής του τμήματος Φορολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Benjamin Angel ανέφερε ότι τα Pandora Papers επέβαλαν να καταστήσει η ΕΕ τον κατάλογο φορολογικών παράδεισών της πιο αποτελεσματικό, να κάνει πλήρη χρήση των υφιστάμενων κανόνων και να αντιμετωπίσει τις όποιες σχετικές ελλείψεις.

Η δικηγορική εταιρεία Baker McKenzie, η οποία κατέχει σημαντική θέση στα Pandora Papers, αρνήθηκε να παραστεί. Η απουσία αυτή χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της υποεπιτροπής Paul Tang ως «αυθάδεια προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά, κυρίως, προς τους Ευρωπαίους πολίτες».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.