Quantcast
Κακοκαιρία “Ελπίς”: Επιχείρηση του Στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς – Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Επιχείρηση του Στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς – Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

δημοσιεύτηκε:

Η κακοκαιρία “Ελπίς” σφυροκοπά τη χώρα. Στη μάχη του απεγκλωβισμού οδηγών στην Αττική Οδό μπαίνει ο Στρατός. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρήσει ο Στρατός προκειμένου να μοιράσει τρόφιμα, νερό και καύσιμα στους οδηγούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, ξεκινώντας από την Αττική Οδό.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται από έξι σημεία. “Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό”, αναφέρουν ενώ στις 20:00 θα κάνει δηλώσεις ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Επίσης, αύριο κηρύσσεται αργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται στις εισόδους της Αττικής οδού, όπου βρίσκονται ακινητοποιημένοι εδώ και ώρες εκατοντάδες οδηγοί, για να μπορέσουν επιτέλους να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα τους με πολικές θερμοκρασίες.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ευθύνες στην Αττική Οδό από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση της κατάστασης, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί.

Έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη μέρα και είπε ότι μέχρι αύριο, οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες, με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, τόνισε.

“Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό, παρά τις συσκέψεις που κάναμε. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό. Οφείλουμε μια απολογία σε όσους ταλαιπωρούνται” είπε ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο για τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί στην Αττική Οδό. “Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτή τη στιγμή” τόνισε, συνεχίζοντας να πετάει το “μπαλάκι” στην εταιρεία. Όπως σημείωσε, έχει ξεκινήσει η προοδευτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για λιγοστά προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στην Εύβοια και την Αττική, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.