Quantcast
ΣΕΦ: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για τη διακοψιμότητα - enikonomia.gr
share

ΣΕΦ: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για τη διακοψιμότητα

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση κατάργηση των ρυθμίσεων του Ν.4203/2013  που αφορούν στο «Μεταβατικό Τέλος Ασφάλειας Εφοδιασμού» ζητά ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Όπως σημειώνει, το άρθρο 17 του εν λόγω νόμου θεσμοθέτησε ένα δυσβάσταχτο «Μεταβατικό τέλος ασφάλειας εφοδιασμού», το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο επαχθών ρυθμίσεων που έχουν περικόψει δραστικά τα προσδοκώμενα έσοδα των φωτοβολταϊκών σταθμών και απειλούν πλέον την ίδια τη βιωσιμότητά τους.

Επιπλέον, ο ΣΕΦ τονίζει ότι το νέο αυτό τέλος προτείνεται ως πηγή εσόδων για τις «υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου» που αποσκοπούν στην παροχή χαμηλότερων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία.

Στην ουσία, πρόκειται για συγκαλυμμένο φόρο υπέρ τρίτων και είναι μέτρο προφανώς ευάλωτο νομικά.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, το διακοπτόμενο τιμολόγιο πρόκειται να δοθεί συλλήβδην χωρίς να βασίζεται σε πραγματική παροχή της υπηρεσίας εφεδρείας μέσω καταναλωτών.

Άρα, συμπληρώνει, σε κάθε περίπτωση δημιουργείται ένα χρηματικό έλλειμμα στους προμηθευτές, το οποίο καλύπτεται από τον Διαχειριστή, ο οποίος πλέον θα έχει έλλειμμα, το οποίο καλούνται να καλύψουν όλοι οι ηλεκτροπαραγωγοί και μάλιστα με μη αναλογικό τρόπο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.