Quantcast
Ξεκινά το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων - enikonomia.gr
share

Ξεκινά το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

δημοσιεύτηκε:

« Για την έναρξη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

O κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι: «Οι πολίτες πρέπει να  εκφράσουν την άποψή τους σε αυτό το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ», συμπλήρωσε.

 «Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία (της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου) ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.