Quantcast
Σκουρλέτης: Συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας για ΔΕΠΑ - LNG - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας για ΔΕΠΑ – LNG

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας Cheniere, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στη συνάντηση, η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd Jean Abiteboul και το διευθυντικό στέλεχος George Kokotis. Παρόντες ήταν επίσης, στελέχη του Γραφείου του Υπουργού.

Οι εκπρόσωποι της Cheniere εκδήλωσαν το ενδιαφέρον της εταιρίας τους να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα να επενδύσει  στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα εξέφρασαν  ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασίας  με τη ΔΕΠΑ προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς  κινείται στην κατεύθυνση της  διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών. 

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια  εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.