Quantcast
Ράις: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Ράις: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Επιβεβαίωσε ο Τζέρι Ράις πως έχει σχεδιαστεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός, ενώ τόνισε πως δεν έχει ορισθεί ακριβής ημερομηνία για την αποστολή στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε πως η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προϋποθέτει μια μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους. Μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεση του Ταμείου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις (συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και γενναίο μεταρρυθμιστικό πακέτο) που έχει θέσει. 

“Εξετάζουμε την πρόταση του ασφαλιστικού”

Για το ασφαλιστικό είπε «έχουμε λάβει τις προτάσεις της Αθήνας στο ασφαλιστικό. Τις εξετάζουμε και ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Θα το συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ασφαλιστικό αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο. Χρειάζονται μεταβιβάσεις ύψους 10% του ΑΕΠ από τον προϋπολογισμό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί. 

Η Ελλάδα ζήτησε τη συμμετοχή του Ταμείου απάντησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ερώτηση γιατί επιμένει στη συμμετοχή παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Αθήνα έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν το επιθυμούν. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και οι παραγωγικές, είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.