Quantcast
Κουίκ: Με την πρώτη αξιολόγηση αρχίζει άλλη πορεία για την οικονομία - enikonomia.gr
share

Κουίκ: Με την πρώτη αξιολόγηση αρχίζει άλλη πορεία για την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

«Κανένας δεν δικαιούται, αλλά και δεν θα μπορέσει να κόψει το δρόμο της Ελλάδας προς την ανάπτυξη. Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων νομοσχεδίων για την πρώτη αξιολόγηση, αρχίζειάλλη πορεία για την οικονομία της πατρίδας και για κάθε ελληνική οικογένεια. Κάποιοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα Ιουνίου 2015. Κάποιοι στο εσωτερικό μέτωπο βάζουν τα κόμματά τους πάνω από το συμφέρον των Ελλήνων και κάποιοι στο εξωτερικό εξακολουθούν να ζουν με την ιδέα της ισοπέδωσης της Ελλάδας, με μόνη λογική το μίσος και τον «κομπλεξισμό» που έχουν για την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες” δήλωσε στην Ναύπακτο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε την Ναύπακτο προκειμένου να εγκαινιάσει το 1ο Φόρουμ για την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα με την συμμετοχή δεκάδων τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

“Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με όπλο τον ίδιο τον ελληνικό λαό που την εμπιστεύθηκε τρεις φορές την προηγούμενη χρονιά, δεν σκοπεύει να υποκύψει στον πολιτικό αριβισμό που είναι καθεστώς για τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης” είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, προσθέτοντας “αυτά τα κόμματα που έχουν την πλήρη ευθύνη εδώ και τριάντα χρόνια για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να ξεχνώ και το δολοφονικό PSI των Βενιζέλου – Σαμαρά που οι σημερινοί αρχηγοί και παρααρχηγίσκοι το ξεχνούν. Αυτά τα κόμματα που λυσσομανούν και αρνούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό ο Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι «για τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων, επιστημονικών και μη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. εκπόνησε συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την αναλογικότητα της εισφοράς στο πραγματικό εισόδημα και όχι στο πλασματικό, και με τη σαφή λογική να στηριχθούν στον απόλυτο βαθμό οι μικρομεσαίοι, αλλά και οι νέοι εργαζόμενοι όλων αυτών των κλάδων, αποτρέποντας να κλείσει έστω και ένα γραφείο.”

“Φυσικά δεν μας ενδιαφέρουν οι μεγαλομεσαίοι και καρχαρίες των κλάδων εκείνων, που κοσμούν, μάλιστα, όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και των καταθετών εξωτερικού. Αυτοί ήδη, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., άρχισαν να γίνονται πελάτες των εισαγγελέων” ανέφερε στην συνέχεια, επισημαίνοντας ότι “σε ό, τι αφορά τους αγρότες, το φορολογικό τους θέμα δεν εμπίπτει στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.”

“Και σε ό, τι αφορά τόσο το Ασφαλιστικό όσο και τη χρηματοδότηση των πραγματικών αγροτών, η κυβέρνηση κινείται τόσο με άξονα την κατώτατη εγγυημένη εθνική σύνταξη, όσο και με την απόφασή της να παρέμβει σε όλους εκείνους που με την αθέμιτη επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ακόμα και με τριγωνικές συναλλαγές, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής των αγροτών. Είναι γνωστό ότι πολλά προϊόντα (φάρμακα ή λιπάσματα), ο Έλληνας αγρότης τα αγοράζει πολύ ακριβότερα απ’ ότι ο Ιταλός ή Ισπανός συνάδελφός του” είπε.

Επίσης, έκανε λόγο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για απελπιστική καθυστέρηση του Μητρώου Αγροτών, προσθέτοντας ότι “κάποιοι μαϊμού – αγρότες δεν το θέλουν. Κάποιοι το τορπιλίζουν για να εισπράττουν παράνομα επιδοτήσεις και ενισχύσεις καθήμενοι σπίτι τους ή σε καφενεία. Οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουμε ότι το Μητρώο Αγροτών πρέπει να συγκροτηθεί, χθες, αν ήταν δυνατόν.”

“Πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς αγρότες που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία οι οποίοι ασφυκτιούν να επιβιώσουν και θα υποστηριχθούν πολλαπλά, από εκείνους που από τη δεκαετία του ’80 τα «έτρωγαν» σε φαύλους συνεταιρισμούς, είχαν κύριο επάγγελμα άλλες δραστηριότητες (υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.) «καταπίνοντας» επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε βάρος των μικρών κορόιδων” είπε ο Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας ότι “με λίγα λόγια να μην φοβάται η πλειοψηφία των μικρών, των πραγματικών και αυθεντικών αγροτών. Επαναλαμβάνω, ότι θα έχουν προστασία και οφέλη. Από τώρα, όμως, προειδοποιώ ότι θα πρέπει να τρέμουν οι μαϊμού – αγρότες. Η «αυτοκρατορία» τους έληξε και θα είναι ίσοι με όλους τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους και επαγγελματίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.