Quantcast
Δημοφιλή τα ιστορικής σημασίας μέρη στο εξωτερικό για τους Κινέζους τουρίστες - enikonomia.gr
share

Δημοφιλή τα ιστορικής σημασίας μέρη στο εξωτερικό για τους Κινέζους τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

H Ίμπιζα, το νησί στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, υποδέχθηκες φέτος 150 Κινέζους τουρίστες. Ενθαρρυμένη από τις αφίξεις αυτές, η επικεφαλής του τοπικού τουριστικού γραφείου τέθηκε επικεφαλής ομάδας που επισκέφθηκε τη Σανγκάη στα μέσα Νοεμβρίου για την προώθηση της Ίμπιζα ως προορισμού Κινέζων τουριστών. «Δημιουργούμε ένα κινέζικο site στο διαδίκτυο, που θα είναι ανοικτό στο κοινό στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε η ίδια.

Η Ίμπιζα είναι μία από τους 18 εκθέτες από την Ισπανία – αναδυόμενο προορισμό για Κινέζους τουρίστες – που παρακολούθησαν τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σανγκάης, οι εργασίες της οποίας μόλις ολοκληρώθηκαν. Η έκθεση προσελκύει περισσότερους από 2.500 εκθέτες από 106 χώρες και περιοχές και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γεγονότα στην Ασία.

«Η Κίνα είναι πολύ σημαντική αγορά για την Ισπανία», δήλωσε στο Xinhua αξιωματούχος του ισπανικού οργανισμού Τουρισμού, προσθέτοντας: «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι νέοι Κινέζοι προτιμούν τα προσαρμοσμένα και εξατομικευμένα τουριστικά ταξίδια και εμείς σχεδιάζουμε τέτοια πακέτα για να καλύψουμε τις ανάγκες τους».

Δεν είναι μόνο οι αναδυόμενες αγορές, όπως η ισπανική, αλλά και παλαιοί προορισμοί , όπως η Νέα Υόρκη, που εργάζονται σκληρά για να προσελκύσουν Κινέζους τουρίστες. Ο αριθμός όσων επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη υπερτριπλασιάσθηκε το 2015 σε σχέση με το 2010 και η πόλη ελπίζει να δημιουργήσει νέα κίνητρα για να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες από την Κίνα.

Περίπου 128 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό πέρυσι, σχεδόν δέκα φορές περισσότεροι από ό,τι το 2001, σύμφωνα με έκθεση του κλάδου Wuhan της Κινεζικής Τουριστικής Ακαδημίας. Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το τεράστιο ποσό των 292,2 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό, που αντιστοιχεί περίπου στο 23,2% της παγκόσμιας τουριστικής δαπάνης στο εξωτερικό το 2015. Το ποσό αυτό καθιστά την Κίνα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής πίτας.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι Κινέζοι έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί αναφορικά με τα ταξίδια τους και θέλουν πιο αυθεντικές εμπειρίες. Οι εμπειρίες τοπικών κοινοτήτων είναι πιο ελκυστικές για τους νέους, όπως επίσης είναι δημοφιλή τα μέρη με μακρά ιστορία. Αυτός είναι και ο τρόπος που η Ίμπιζα θέλει να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες. Τα τέσσερα από τα πέντε ιστορικά μέρη του νησιού υπάγονται στο καθεστώς παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, δήλωσε η επικεφαλής του τοπικού τουριστικού γραφείου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι τέτοιοι τίτλοι θα προσελκύσουν περισσότερους Κινέζους τουρίστες στο μέλλον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.