Quantcast
Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό υγείας τα ταξίδια των πολιτών της Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό υγείας τα ταξίδια των πολιτών της Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Δ. Οικονομάκη

Η δηµιουργία ενός πρωτοκόλλου, στη βάση του οποίου θα µπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι µε ασφάλεια τα ξενοδοχεία, και η υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα χρησιµοποιείται στα διασυνοριακά ταξίδια των κατοίκων της Ένωσης εντός αυτής, θα αποτελέσουν τις δικλείδες ασφαλείας στην έναρξη της σεζόν. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, η υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και η δηµιουργία ενός πρωτοκόλλου µε βάση το οποίο θα µπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι µε ασφάλεια οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις µόλις κοπάσει η υγειονοµική κρίση εξετάζονται θεσµικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με δεδοµένο ότι η πορεία του φετινού καλοκαιριού θα κριθεί εν πολλοίς από το αίσθηµα ασφάλειας που θέλουν να νιώθουν όσοι τουρίστες επιλέξουν να ταξιδέψουν σε κάποιο ευρωπαϊκό θέρετρο, τα κράτη-µέλη της Κοµισιόν επεξεργάζονται το σχέδιο για την επόµενη ηµέρα. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκεται η θέσπιση συγκεκριµένων κανόνων για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι:

Η διενέργεια γρήγορων τεστ στις πύλες εισόδου κάθε κράτους.

Η υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού υγείας που θα επιβεβαιώνει ότι κάθε ταξιδιώτης έχει ελεγχθεί και πληροί τις προϋποθέσεις για να επισκεφθεί κάποια άλλη χώρα.

∆ικλείδες ασφαλείας βάσει των οποίων θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι ξενοδοχειακές µονάδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.