Quantcast
Φραγκάκης: Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά θα είναι σταδιακή - enikonomia.gr
share

Φραγκάκης: Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά θα είναι σταδιακή

δημοσιεύτηκε:

Στην Εύα Δ. Οικονομάκη

Την ανάγκη διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, έτσι ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, προτάσσει σε συνέντευξή του στη Realnews ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα κέρδη της Ελλάδας είναι η προσαρμοστικότητα, η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός που επέδειξε διεθνώς.
Σε ερώτηση για το σε τι ορίζοντα εκτιμά ότι θα επανέλθει ο ελληνικός τουρισμός και ποιος είναι ο στόχος για το 2021, ο κ. Φραγκάκης απάντησε ότι “δεν ανήκω στους απαισιόδοξους που προβλέπουν ανάκαμψη του τουρισμού σε 5 χρόνια, ούτε όμως και σε εκείνους που θεωρούν ότι το 2021 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά θα είναι σταδιακή. Θα χρειαστεί χρόνος, ακόμα και αν βρεθεί εμβόλιο στο τέλος του έτους, καθώς οι παράγοντες που θα εμπλακούν στη διαδικασία ανάκαμψης δεν είναι μόνο υγειονομικοί. Είναι νωρίς ακόμα να κάνω εκτιμήσεις για την επόμενη σεζόν, αλλά τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την ασφάλεια, το οποίο, όμως, πρέπει να το κρατήσουμε πάση θυσία”.
Για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, ο ίδιος απάντησε ότι “ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν φέτος, με χαμηλές αφίξεις και λίγα έσοδα. Πρωταρχικός στόχος μας, όμως, ήταν να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια και αυτό δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Καταφέραμε και κινήσαμε τη μηχανή, η οποία είχε μείνει «ακίνητη» μπροστά στη λαίλαπα της COVID-19, κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο πριν από λίγους μήνες. Υποδεχθήκαμε επισκέπτες εν μέσω πανδημίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας μπήκε μπροστά στο εγχείρημα και αυτό νομίζω ότι λέει πολλά. Φτιάξαμε από το μηδέν υγειονομικά πρωτόκολλα και διαδικασίες, κάναμε έναν τιτάνιο αγώνα σε όλη την Ευρώπη να πείσουμε τους ξένους να μας επισκεφθούν και καταφέραμε να φτάνουμε προς τα τέλη της σεζόν κρατώντας το τρίπτυχο των κερδών της χώρας για φέτος: την προσαρμοστικότητα, την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό μας”.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.