Quantcast
Trivago: Αυτοί είναι οι ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν για διακοπές οι τουρίστες - enikonomia.gr
share

Trivago: Αυτοί είναι οι ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν για διακοπές οι τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

Τις περιοχές της Ελλάδας που προτιμούν οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες φέτος ανά εθνικότητα, καθώς και τις αλλαγές των προτιμήσεων αυτών σε σχέση με την περσινή χρονιά, δημοσίευσε η trivago σε έρευνα που πραγματοποίησε, η οποία βασίστηκε σε αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1 Απριλίου και 19 Ιουλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, αυξήθηκε 17,5% το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τις προτιμήσεις τους όμως να έχουν διαφοροποιηθεί φέτος, αφού δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο Αιγαίο έναντι της Χαλκιδικής πέρυσι.

Οι Γάλλοι συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους για την Ελλάδα, αφού συγκριτικά με την προηγουμένη χρονιά, οι αναζητήσεις τους έχουν  σημειώσει αύξηση 33,7%.  Ιδιαίτερα αγαπητή για τους Γάλλους τουρίστες είναι η Κρήτη, η οποία είναι πρώτη στις προτιμήσεις τους, τόσο την περασμένη χρονιά, όσο και την τρέχουσα.

Το ενδιαφέρον  των Άγγλων τουριστών για την Ελλάδα έχει αυξηθεί  30,9% φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Τα νησιά του Ιονίου παραμένουν σταθερά στις κορυφαίες επιλογές των Άγγλων, ωστόσο οι Άγγλοι τουρίστες στην πρώτη τους προτίμηση έχουν  φέτος  περιοχή του Νότιου Αιγαίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής σεζόν, όπου την πρώτη θέση είχε καταλάβει η Κρήτη.

Ακόμη, οι Σέρβοι δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη προτίμηση για την Κεντρική Μακεδονία, λόγω της Χαλκιδικής, ενώ οι Ρώσοι προτιμούν το Νότιο Αιγαίο. Τέλος, την Κρήτη φαίνεται να ψηφίζουν και οι Ιταλοί τουρίστες, διατηρώντας τη στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τουρίστες που προτιμούν  φέτος ως τουριστικό προορισμό την Χαλκιδική και γενικά την Κεντρική Μακεδονία, έχει ως αποτέλεσμα τα νησιά του Ιονίου  να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, αντί της δεύτερης που είχαν πέρυσι.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.