Quantcast
Αμοργός: Διεθνές Συνέδριο «Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης ΥΠΕΡΙΑ, 2016» - enikonomia.gr
share

Αμοργός: Διεθνές Συνέδριο «Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης ΥΠΕΡΙΑ, 2016»

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Συνέδριο «Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016», ΥΠΕΡΙΑ θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου στην Αμοργό.

Παράλληλα, το συνέδριο είναι στην αγγλική γλώσσα και το διοργανώνει ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa για 14η συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, το Συνέδριο διοργανώνεται γύρω από τρεις άξονες: Καθημερινές επισκέψεις και περιπάτους σε όλο το νησί –ως ταξίδι Τύπου, συνεδριάσεις το απόγευμα, πάνω σε θέματα πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού, προβολή ταινιών στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Προοπτικές για το αύριο» με επιμέρους θέματα:

Λαϊκός πολιτισμός και ανάπτυξη στα μικρά νησιά, Ευρωπαϊκή πιστοποίηση δικτύων μονοπατιών πεζοπορίας, Προστασία της φύσης και ανάπτυξη μέσα στις περιοχές Natura, Τοπικά προϊόντα: η πολιτισμική τους διάσταση, Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO, το πιλοτικό πρόγραμμα αναδάσωσης στην περιοχή Λαγκάδας Αμοργού, τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού και η προώθηση του τουρισμού και πολιτισμού μέσω του κινηματογράφου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Μεταξύ άλλων δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, κινηματογραφικοί παραγωγοί και διακεκριμένα πρόσωπα από διάφορες χώρες βρίσκονται ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, οι οποίοι συμβάλλουν στην προώθησή της μέσω άρθρων σε εφημερίδες ή περιοδικά, ταινιών ή ντοκιμαντέρ καθώς και διαφημίσεων της Αμοργού και των εργασιών που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί, θα περπατήσουν στα αρχαία μονοπάτια, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφτούν το αποστακτήριο αιθερίων ελαίων, θα απολαύσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακές εκδηλώσεις και θα γνωρίσουν τη δουλειά διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.