Quantcast
Κύπρος: Πρόθεση για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού το 2017 - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Πρόθεση για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού το 2017

δημοσιεύτηκε:

Την επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού στις αρχές του 2017 εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι:«Θα προηγηθεί για το θέμα διαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως θα εξασφαλιστεί η συγκατάθεση τους».

«Το εν λόγω Υφυπουργείο θα διαχειρίζεται, ακριβώς, όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό μας, συντονίζοντας αποτελεσματικά όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς φορείς. Η λειτουργία του Υφυπουργείου, εάν και εφόσον υιοθετηθεί από τη νέα Βουλή που θα λειτουργήσει μετά τις 22 Μαΐου, θέλω ελπίζω ότι θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2017»,  σημείωσε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε προκήρυξη από τον ΚΟΤ: «Εντός των επόμενων μηνών, Σχεδίου Χορηγιών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για σχέδια επενδύσεων στην τουριστική βιομηχανία.  Ενώ έγινε και αναφορά στις ενέργειες της κυβέρνησης για απλοποίηση της διαδικασίας εξασφάλισης θεώρησης εισόδου στην Κύπρο από χώρες που θεωρούνται διεθνώς ως καθαροί εξαγωγείς τουριστών δίνοντας ως παράδειγμα την Κίνα όπου στόχος είναι η λειτουργία 15 Κέντρων Συλλογής θεωρήσεων εισόδου».

 Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Κεντρικό μήνυμα της συνέλευσης ήταν το ότι η φετινή τουριστική σεζόν άρχισε ενθαρρυντικά και πως μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της εποχικότητας κάτι το οποίο σχολίασε και ο αρμόδιος σε θέματα τουρισμού Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης. Θέλω να πω κάτι προς όλους τους φορείς  οτι: αναμένεται να έχουμε πάρα πολύ κόσμο φέτος και θα πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να έχουν οι φιλοξενούμενοι μας τις καλύτερες εμπειρίες».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.