Quantcast
Intralot: Αύξηση του περιθωρίου EBITDA στο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Intralot: Αύξηση του περιθωρίου EBITDA στο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Οριακή αύξηση 0,1% στα έσοδα αλλά και ενίσχυση κατά 4,9% του EBITDA πέτυχε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η Intralot. Η αύξηση του EBITDA ήταν αποτέλεσμα του περιορισμού των λειτουργικών εξόδων του ομίλου κατά 12,5% στην Ελλάδα.  Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά  €5,7 εκατ. σε σύγκριση με ζημίες €6,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ τρίμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα €17,3 εκατ. ενώ οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2022 ανήλθαν στα €4,3 εκατ..
Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2022 ανήλθαν στα €98,0 εκατ.. ενώ ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €500,6 εκατ. στο τέλος του Α’ τριμήνου 2022.

Η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τα έσοδα της οποίας  θα εξαγοραστούν της Intralot Inc. που δεν ελέγχονται από την μητρική εταιρεία του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η υπογραφή μιας σύμβασης αγοράς μετοχών με τους μετόχους μειοψηφίας που ελέγχουν 33,2 εκατ. μετοχές της Intralot Inc. έναντι €3,65 ανά μετοχή, με την προϋπόθεση ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η INTRALOT επίσης  υπέγραψε δεσμευτικό Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) με την Standard General Master Fund II L.P., βάσει του οποίου η Standard General θα αποκτήσει όλες τις μη αναληφθείσες μετοχές από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι ενός αριθμού μετοχών που δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του συνόλου των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας έναντι τιμής όχι μεγαλύτερης των €0,58 ανά μετοχή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.