Quantcast
Παράλληλη διαδοχική ασφάλιση: Τι λέει ο ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό και τις καινούριες αιτήσεις συνταξιοδότησης - enikonomia.gr
share

Παράλληλη διαδοχική ασφάλιση: Τι λέει ο ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό και τις καινούριες αιτήσεις συνταξιοδότησης

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, το μεγαλύτερο πρόβλημα του επανυπολογισμού των συντάξεων με παράλληλη διαδοχική ασφάλιση θα επιλυθεί έως το τέλος Μαΐου εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ  Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουν ήδη εκδοθεί 3.000 τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν συνταξιούχους με παράλληλη διαδοχική ασφάλιση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό το μήνα θα εκδώσουμε άλλες 4.000 και απομένουν με βάση τις αιτήσεις που έχουν καταβληθεί  άλλες περίπου 9.000 αιτήσεις  οι οποίες θα επεξεργαστούν μέσα στον Απρίλιο έτσι ώστε μέχρι τέλος Μαΐου το σύνολο αυτού του προβλήματος να έχει αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αργήσαμε σε αυτό και το ξέρουν οι συνταξιούχοι που βασανίζονται σε σχέση με την προσαύξηση. Θα γίνει όμως, μέχρι τα τέλη Μαΐου στο μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς, με βάση πάντα τις διαβεβαιώσεις και των υπηρεσιών που κάνουν αυτήν την δουλειά » σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

Τι θα γίνει με τις καινούριες αιτήσεις συνταξιοδότησης

Εν συνεχεία ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ μίλησε και για τις καινούριες αιτήσεις συνταξιοδότησης. «Οι καινούριες αιτήσεις συνταξιοδότησης δηλαδή αυτές που υποβάλλονται από τέλη του 2022 και μετά εκδίδονται κατά μέσο όρο σε 60 ημέρες γιατί φτιάξαμε το σύστημα έκδοσης συντάξεων στη χώρα ύστερα από τόσα χρόνια» τόνισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα στοκ περίπου 4, 500 χιλιάδων με  5.000 παλαιών συντάξεων του 2020 και του 2021 αλλά κυρίως του 2021 μεταξύ αυτών και του Δημοσίου οι οποίες αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα εξαρχής: είτε γιατί δεν είχε δοθεί σωστά το αρχείο από την υπηρεσία που προέρχεται ο ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ για να βγει σωστά η σύνταξη, είτε γιατί υπήρχαν ανοικτές οφειλές από προηγούμενο ασφαλιστικό βίο στο ελεύθερο επάγγελμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις εκδώσουμε. Και αυτές είναι προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΦΚΑ να βγουν μέσα στο επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχουμε καθαρίσει το μεγαλύτερο ποσοστό »  είπε ο κ Τσάπαλος. 

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.