Quantcast
Τσάπαλος: Τι απάντησε για το εάν θα δοθεί 13η σύνταξη και 13ος μισθός στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Τσάπαλος: Τι απάντησε για το εάν θα δοθεί 13η σύνταξη και 13ος μισθός στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις περί 13ης σύνταξης και 13ου μισθού στο Δημόσιο, ρωτήθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24.

«Να είστε βέβαιοι πως, όταν θα έχουμε τα δημοσιονομικά δεδομένα θωρακισμένα και κατοχυρωμένα, ο Πρωθυπουργός θα κάνει τέτοιου είδους ανακοινώσεις» απάντησε, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως «αυτή στιγμή δεν είμαστε σε φάση να πούμε κάτι τέτοιο. Πρέπει να έχουμε  λίγο υπομονή ακόμα».

Για τα έσοδα από τον τουρισμό

Επίσης μίλησε για τα έσοδα που θα έχουν τα κρατικά ταμεία από τον τουρισμό.  «Ο τουρισμός πηγαίνει πράγματι καλά . Και πρέπει να σας πω ένα νούμερο. Το πρώτο τρίμηνο του 2026 είχαμε 38% αύξηση στις αφίξεις και αντίστοιχη αύξηση και στα έσοδα. Όχι αύξηση 38% αλλά σημαντική αύξηση στα έσοδα λόγω των τουριστικών αφίξεων. Είναι ένα θετικό δείγμα και πιάνει και τον Μάρτιο λόγω του πολέμου, για αυτό το λέω. Μένει να φανεί κυρίως ο Ιούνιος και Ιούλιος. Αυτοί είναι οι κομβικοί μήνες για τα έσοδα του κράτους για να δούμε εκεί περί τα μέσα Αυγούστου τι χρήματα έχουμε για να ανακοινώσουμε. Θα είναι ένα πολύ ισχυρό πακέτο στήριξης. Γιατί η οικονομία πηγαίνει καλά, ο προϋπολογισμός εκτελείται ορθά, ελπίζουμε να τελειώσει ο πόλεμος γρήγορα, γιατί αυτό είναι το βασικό. Φαίνεται ότι πάει να τελειώσει ο πόλεμος και έτσι θα  κάνουμε τα κουμάντα μας περί τα μέσα Αυγούστου για να ανακοινώσουμε ένα καλό πακέτο στήριξης» τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.