Quantcast
Από 14.900 ευρώ το νέο Seat Arona - enikonomia.gr
share

Από 14.900 ευρώ το νέο Seat Arona

δημοσιεύτηκε:

Το νέο Seat Arona, που έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση
Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι η απάντηση της ισπανικής εταιρείας σε αυτή την ολοένα αυξανόμενη τάση στην
αγορά.


Το Arona δεν είναι απλώς το πρώτο compact crossover της Μάρκας. Είναι το τρίτο σε
σειρά λανσάρισμα μέσα στο τρέχον έτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στα
πλαίσια της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ
στην ιστορία της ισπανικής Μάρκας.

Το Ateca και το
επόμενο μεγάλο SUV
που θα λανσαριστεί το 2018 περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την προϊοντική επίθεση. Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των SEAT SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών
διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης με τιμή εκκίνησης τα 14.900 ευρώ για την βενζινοκίνητη έκδοση και 16.900 ευρώ για την βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση.



Στιβαρότητα

Η ουσία του νέου Seat Arona μπορεί να διακριθεί σε τρείς έννοιες: lifestyle, τεχνολογία και δυναμισμός. Αυτό το αυτοκίνητο προορίζεται για όσους βιώνουν με πάθος τη ζωή τους. Ένα συναρπαστικό crossover, διασκεδαστικό και περιπετειώδες στην οδήγηση, δυναμικό, ισχυρό, λειτουργικό, άνετο, ευρύχωρο, με προηγμένη και εύχρηστη τεχνολογία και πολύ ανταγωνιστική τιμή. Το Arona είναι η απάντηση για τον οδηγό που αναζητά την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τον ενθουσιασμό και την ξεχωριστή σχεδίαση.

Το Arona φέρει στοιχεία του σχεδιαστικού DNA του Ateca. Είναι ο μικρός αδερφός της οικογένειας Seat SUV, ενώ ο μεγαλύτερος θα προστεθεί το 2018, με το νέο 7-θέσιο μοντέλο. Το στιβαρό εμπρόσθιο μέρος του Arona ακολουθεί την ίδια δομή με το Ateca αλλά με μια πιο ξεχωριστή και έντονη τρισδιάστατη εμφάνιση. Και ενώ τα τριγωνικά εμπρόσθια φώτα ξεχωρίζουν και κάνουν το Arona εύκολα αναγνωρίσιμο, τα έντονα σχεδιαστικά πίσω φώτα δίνουν στο αυτοκίνητο μια πιο επιθετική εμφάνιση. Οι αιχμηρές και δυναμικές γραμμές δίνουν πραγματική αίσθηση της έντασης, χαρακτηριστικό του σχεδιαστικού DNA της Μάρκας.

Ευρύχωρο, άνετο και ασφαλές


Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι: 4.138 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.543 mm ύψος. Ιδανικές συμπαγείς διαστάσεις για
ευέλικτη οδήγηση στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο και στην ύπαιθρο που
προσφέρουν παράλληλα ένα εκπληκτικά ευρύχωρο εσωτερικό. Πρακτικό και άνετο
συγχρόνως, η SEAT έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις
λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή του οδηγού στον δρόμο ευκολότερη.



Το ύψος του νέου SEAT
Arona προσφέρει
απρόσκοπτη ορατότητα, ο διαθέσιμος χώρος εμπρός και πίσω για τους επιβάτες
είναι περισσότερος ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 400 λίτρων,
ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.



Αποδοτικοί κινητήρες


Όλοι οι κινητήρες του νέου SEAT Arona διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και
αυτόματο σύστημα stop&go. Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με
αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό
κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6-τάχυτο
μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη φάση
λανσαρίσματος του νέου SEAT Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις
εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). Η έκδοση 95PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 173 km/h και επιτάχυνση από 0 – 100 km/h σε μόλις 11,6 δευτερόλεπτα. Με μέγιστη ροπή 175 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ., ο κινητήρας αυτός αποδίδει σε εκπληκτικά υψηλό επίπεδο χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1,165kg μαζί με τον οδηγό). Η μέση κατανάλωση παραμένει χαμηλή με 4,9 l/100 km και οι εκπομπές CO2 μόλις 112 g/km.



Ο κινητήρας απόδοσης
115 PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 182 km/h και επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 9,8 δευτερόλεπτα με μηχανικό κιβώτιο και σε 10 δευτερόλεπτα με κιβώτιο DSG. Ακριβώς όπως το 95 PS, το 1.0 TSI 115 PS με διπλό συμπλέκτη και 7-τάχυτο DSG κιβώτιο εκπέμπει μόλις 114 g/km CO2 και καταναλώνει μόνο
5 λίτρα ανά 100 km. Η χειροκίνητη έκδοση αντίστοιχα εκπέμπει 113-114
g/km CO2 και η μέση κατανάλωση
κυμαίνεται μεταξύ 4,9 και 5 λίτρα ανά 100 km. Η μέγιστη ροπή και των δύο εκδόσεων με 115 PS είναι 200 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ.. Με αυτό τον τρόπο ο κινητήρας αποκτά μια εξαιρετική και ομαλή απόκριση στις χαμηλές στροφές, επιτρέποντας μια πιο
ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.



Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης,
ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.



Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό
κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο).
Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας
1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT είναι ο πρώτος
κατασκευαστής που λανσάρει
κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

Πλήρης γκάμα

Όπως τα Leon, Ateca και Ibiza, έτσι και το Arona διατίθεται στις εκδόσεις Reference, Style, FR και Xcellence. Στην αρχική έκδοση Reference, το Arona είναι ένα απλό και έξυπνο compact crossover, προσιτό και άνετο και με εξοπλισμό που δίνει έμφαση στην ασφάλεια. Οι πλαϊνοί καθρέφτες, οι ράγες οροφής, η εμπρόσθια μάσκα και οι χειρολαβές θυρών είναι σε μαύρο χρώμα.

Λειτουργική, πρακτική και άνετη, η βασική έκδοση Style περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου, φώτα ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο χειρόφρενο και μοχλό ταχυτήτων καθώς και Bluetooth, ενώ το ταμπλό του διαθέτει διακοσμητικά σε γκρι χρώμα με χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Η έκδοση Xcellence δημιουργήθηκε για τον εκλεπτυσμένο πελάτη που αναζητά λειτουργικότητα, διαφορετικότητα και ευελιξία ενώ μπορεί να εξατομικευτεί με περισσότερα τεχνολογικά extras. Η έκδοση FR έχει πιο σπορ και δυναμική εμφάνιση και εξαιρετική συμπεριφορά που μπορεί να απολαύσει και ο πιο απαιτητικός οδηγός. Οι εκδόσεις Xcellence και FR έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα χρωμιωμένες ράγες οροφής και πλαίσια παραθύρων, διακοσμητικά προφυλακτήρα σε ασημί χρώμα, δίχρωμο αμάξωμα με οροφή σε μαύρο, γκρι και πορτοκαλί χρώμα, LED φώτα καμπίνας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα ανίχνευσης κούρασης και cruise control.

Η αποκλειστική ταπετσαρία και οι ζάντες αλουμινίου 16” δίνουν ακόμα πιο κομψή εμφάνιση στην έκδοση Xcellence. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διακοσμητικά στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών και την μπροστινή μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου. Στο εσωτερικό, οι λευκές διακοσμητικές λεπτομέρειες ξεχωρίζουν. Η έκδοση Xcellence διαθέτει επίσης σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Η έκδοση FR διαθέτει δύο ρυθμίσεις ανάρτησης (normal και sport), SEAT Drive Profile, Normal, Sport, Eco και Individual, αποκλειστικές ζάντες, εμπρόσθια μάσκα και πίσω προφυλακτήρα, σπορ καθίσματα και μαύρο ταμπλό.

Το Arona διαθέτει επίσης πλούσια λίστα προαιρετικού εξοπλισμού. Οι προαιρετικές επιλογές έχουν ομαδοποιηθεί σε μία σειρά από «πακέτα» ώστε και καταστεί ευκολότερη η προσωπική εξατομίκευση.
Γιώργος Κ. Ανδρής


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.