Quantcast
Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει φέτος - enikonomia.gr
share

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει φέτος

δημοσιεύτηκε:

Από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας μπορούν να απαλλαγούν και φέτος οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που θα θέσουν έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021 το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας. Ωστόσο φέτος επέρχονται κάποιες αλλαγές στο καθεστώς ακινησίας του οχήματος λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ και υπουργείου Επικρατείας . Αναλυτικά:
-Εάν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ επιθυμούσε να θέσει τα προηγούμενα χρόνια σε ακινησία το όχημα του για να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας έπρεπε πρώτα να τα είχε εξοφλήσει.
-Ωστόσο τώρα με την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade. gov.gr ) ο ιδιοκτήτης του ΙΧ μπορεί να δηλώσει ακινησία του οχήματός του ακόμα και εάν δεν έχει εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το καθεστώς ακινησίας του οχήματος τους τα εξής:
Α.Επιβατικά ΙΧ οχήματα και οι μοτοσυκλέτες:
Δεν χρειάζεται να παραδοθούν στις ΔΟΥ τα στοιχεία κυκλοφορίας ( άδεια και πινακίδες) των παραπάνω οχημάτων που θα τεθούν μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mycar.aade. gov.gr σε καθεστώς ακινησίας.
Β.Τροποποίηση οριστικοποιημένης δήλωσης ακινησίας:
Αυτό επιτρέπεται μόνο εντός της ημέρας οριστικοποίησης της δήλωσης και θέσης του οχήματος σε ακινησία και περιοριστικά μόνο για την αλλαγή του τόπου φύλαξης του οχήματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.