Quantcast
Παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης που έχουν λήξει - Ολόκληρη η απόφαση - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης που έχουν λήξει – Ολόκληρη η απόφαση

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), των αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών και τα Δελτία Εκπαιδευτικής Εξέτασης στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19, λαμβανομένης υπόψη της παρατεταμένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
1. Παρατείνεται για τέσσερις (4) μήνες η ισχύς των:
a. Αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από την 3η Νοεμβρίου 2020 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας. b. Αδειών οδήγησης και των Π.Ε.Ι. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος, μετά την παράτασή τους με τις διατάξεις του α’ σχετικού Κανονισμού, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη ζ’ σχετική εγκύκλιο, βρίσκεται εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.
c. Αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.
d. Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) με ημερομηνία λήξης (3ετίας) εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος και των Δ.Ε.Ε. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος, μετά την παράτασή τους με τις η’, ζ’, και στ’ σχετικές εγκυκλίους, βρίσκεται εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος.
2. Παρέχεται, στις ακόλουθες περιπτώσεις, η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ανανέωση άδειας οδήγησης ή/και Π.Ε.Ι. σε ημερομηνία προγενέστερη της λήξης της 4μηνης παράτασης της παρούσας:
a. Περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης στο εξωτερικό, η οποία θα δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.
b. Περίπτωση συμμετοχής σε προκήρυξη/διαγωνισμό, η οποία θα δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση. Εξυπακούεται ότι η υποβολή αίτησης για ανανέωση Π.Ε.Ι. στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί η παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 74/2008 και της υ.α. 30063/4796/2013 (Β’ 2643). Ως έναρξη ισχύος του νέου Π.Ε.Ι. εξακολουθεί να τίθεται η ημερομηνία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος.
3. Ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί πριν την 6η Νοεμβρίου 2020 (ημερομηνία έκδοσης της ε’ σχετικής εγκυκλίου), των οποίων, η κατά τις διατάξεις του π.δ. 51/2012 καταληκτική ημερομηνία υποβολής (6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης), βρίσκεται εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, γίνονται αποδεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και εντός τεσσάρων (4) μηνών μετά το πέρας της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.
4. Ισχύουν και εφαρμόζονται τα γενικά και ειδικά μέτρα και κανόνες προστασίας που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.
5. Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας για την αρωγή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην παρούσα.
6. Από εκδόσεως της παρούσας, καταργείται η ε’ σχετική εγκύκλιος.

Δείτε εδώ την απόφαση


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.