Quantcast
Δακτύλιος: Έρχεται πλατφόρμα για τις άδειες εξαίρεσης - Έτσι θα εκδίδονται - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Δακτύλιος: Έρχεται πλατφόρμα για τις άδειες εξαίρεσης – Έτσι θα εκδίδονται – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πριν από τη Δευτέρα και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής θα εκδίδουν οι δικαιούχοι τον κωδικό εξαίρεσής τους από τον Δακτύλιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε “διαμορφώνουμε αυτή τη στιγμή μια ηλεκτρονική εφαρμογή σε πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μόλις πριν μιλούσα με τον κ. Καραμανλή και με τον κ. Καραγιάννη ακριβώς για να δούμε τις τελικές λεπτομέρειες αυτού του συστήματος.

Πριν από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πλατφόρμα, θα ανακοινωθεί από τα δύο υπουργεία, έτσι ώστε οι εξαιρέσεις να μπορούν να αποτυπωθούν σε μια πολύ συγκεκριμένη φόρμα που θα έχει έναν κωδικό QR.

Όπως κάνουμε σε όλα τα έγγραφα τα οποία εκδίδουμε ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, με τους κωδικούς του Taxis αφενός και με την πινακίδα αυτοκινήτου αφετέρου, να μπαίνουν και να εκδίδουν τον κωδικό της εξαίρεσης. Είναι πάρα πολύ απλό”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο κωδικός αυτός θα εκδίδεται αυτόματα και θα μπορεί ο δικαιούχος να τον λάβει είτε ηλεκτρονικά είτε να τον έχει εκτυπωμένο. Μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει ληφθεί και για το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης.

Όπως είπε “έχουμε ήδη κάνει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία με τον κ. Καραμανλή .Έχουμε φτιάξει το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης που έχει αυτό τον χαρακτήρα, μπορείς είτε να το εκτυπώσεις ή να το έχεις στο κινητό σου.

Έχει πάνω τον κωδικό του QR και μπορείς να το εμφανίσεις”. Kαι ανέφερε ότι σε περίπτωση που γίνει σχετικός έλεγχος από την αστυνομία ο δικαιούχος θα πρέπει να δείξει τον κωδικό αυτό είτε στο κινητό του είτε σε εκτυπωμένο χαρτί.

Θα είναι application;

Σε ερώτηση εάν μιλάμε για εφαρμογή (application) απάντησε κατηγορηματικά “όχι ” και εξήγησε ότι “θα είναι σαν το πιστοποιητικό του COVID. Όπως είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά τα οποία εκδίδουμε”.

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει ένα ενιαίο site το οποίο θα έχει δύο links : το ένα θα είναι αυτό για τις εξαιρέσεις του δακτυλίου (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά αυτοκίνητα) και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.