Quantcast
ACEA: Αύξηση 5% θα σημειώσουν οι πωλήσεις ΙΧ το 2015 στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

ACEA: Αύξηση 5% θα σημειώσουν οι πωλήσεις ΙΧ το 2015 στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

O ACEA αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ εκτιμώντας πως η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί καταγράφοντας αύξηση 5% λαμβάνοντας υπόψιν του πως οι ταξινομήσεις νέων ΙΧ στο πρώτο 6μηνο ανήλθε σε ποσοστό 8,2%.

Ωστόσο σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις ο ACEA επισημαίνει πως παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις νέων ΙΧ το 2015 θα καταγράψουν αύξηση 5% και θα ταξινομηθούν πάνω από 13 εκατ. οχήματα η αγορά εξακολουθεί να παραμένει «μακριά» από τα επίπεδα του 2007 που ταξινομήθηκαν 16 εκατ. αυτοκίνητα.

«Παρά τη θετική αυτή πρόβλεψη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάσουμε», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ACEA, κ. Erik Jonnaert. «Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές. Σήμερα οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ είναι πολύ πίσω από αυτές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα επίπεδα των ταξινομήσεων έχουν πλέον επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.».

«Γι ‘αυτό και τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξασφαλιστεί ότι η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας – ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας στρατηγικούς τομείς της Ευρώπης – παραμένει σε υψηλά επίπεδα στην ευρωπαϊκή πολιτική». ανέφερε επίσης ο κ. Jonnaert.

Παράλληλα ο ACEA πραγματοποιεί έκκληση στους Ευρωπαίους πολιτικούς ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα προωθεί την καινοτομία και το διεθνές εμπόριο τα οποία αποτελούν τις δύο κύριες κινητήριες δυνάμεις για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας σε παγκόσμια κλίμακα…

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.