Quantcast
ACEA: Αύξηση 5% θα σημειώσουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη το 2015 - enikonomia.gr
share

ACEA: Αύξηση 5% θα σημειώσουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη το 2015

δημοσιεύτηκε:

Ο ACEA αναθεώρησε την πρόβλεψή του για τις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων για το σύνολο του έτους στην Ευρώπη προβλέποντας ετήσια αύξηση 5% λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του 2015 η αύξηση ανήλθε σε 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 13 εκατ. οχήματα η αγορά θα εξακολουθήσει να παραμένει πολύ χαμηλότερα από το όριο των 16 εκατ. μονάδων που έκλεισε το 2007.

Πέρσι να υπενθυμίσουμε πως οι πωλήσεις νέων ΙΧ ανήλθαν σε 12,6 εκατ. μονάδες.

«Παρά τη θετική αυτή πρόβλεψη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάσουμε», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ACEA, Erik Jonnaert.

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές. Σήμερα οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ είναι πίσω από αυτές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα επίπεδα οι πωλήσεις έχουν πλέον επανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα.»

Ο Γενικός Γραμματέας του ACEA επισήμανε με έμφαση επίσης πως: «Γι ‘αυτό και τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξασφαλιστεί ότι η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας – ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας στρατηγικούς τομείς της Ευρώπης – παραμένει σε υψηλά επίπεδα για τις ευρωπαϊκές και εθνικές ατζέντες πολιτικής.».

Παράλληλα ο κ. Erik Jonnaert πραγματοποιεί έκκληση προς την ΕΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα προωθεί την καινοτομία και το διεθνές εμπόριο τα οποία αποτελούν τις δύο κινητήριες δυνάμεις για την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα…

Γιώργος Κ. Ανδρής

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.