Quantcast
Αγορά ΙΧ: Πρεμιέρα με πτώση 7% το 2015 - enikonomia.gr
share

Αγορά ΙΧ: Πρεμιέρα με πτώση 7% το 2015

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Με το… αριστερό ξεκίνησε το 2015 η αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον πρώτο μήνα του έτους κατέγραψαν πτώση 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia, οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Ιανουάριο κυμάνθηκαν σε 5.933 αυτοκίνητα έναντι 6.385 οχημάτων.

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia πως ο Ιανουάριος αποτελεί το μήνα «οδηγό» για τις πωλήσεις του κάθε έτους και η μικρή πτώση είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στις εκλογές και γενικότερα το κλίμα ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί.
Από κει και πέρα η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά και αν υλοποιηθούν τα όσα δήλωσαν στο Enikonomia τα στελέχη του η αγορά θα αποκτήσει έναν υγιή ανταγωνισμό ενώ από την άλλη μεριά οι πολίτες θα κυκλοφορήσουν και πάλι τα αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιημένα στα γκαράζ τους εξαιτίας των φορολογικών βαρών, τονίζουν με έμφαση στελέχη της αγοράς.

Επίσης να τονίσουμε πως και τον Ιανουάριο περίπου τα περίπου 2.000 οχήματα που πουλήθηκαν σε σύνολο 5.933 ΙΧ αφορούσαν σε εταιρικά αυτοκίνητα…

 

Πρώτη η Toyota

Η Toyota συνεχίζει να διατηρεί τη δυθναμική της στον τομέα των πωλήσεων και το 2015 καθώς τον Ιανουάριο βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων σημειώνοντας μάλιστα και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Ειδικότερα η ιαπωνική εταιρεία τον πρώτο μήνα του 2015 πούλησε 880 αυτοκίνητα καταγράφοντας αύξηση 19% και ακολουθεί η Opel με 566 μονάδες (-16%), η VW με 532 (18%), η Citroen με 437 (-25%) και στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Peugeot με 429 αυτοκίνητα καταγράφοντας αύξηση 560%.

Τριψήφια ποσοστά αύξησης στις πωλήσεις του σημείωσαν επίσης η Dacia (223%), η Jeep (200%) ενώ αύξηση σε ποσοστό 100% σημείωσαν Lexus, Land Rover και Porsche…

 

Δείτε αναλυτικά τις συγκριτικές πωλήσεις νέων ΙΧ Ιαν. 2015 – 2014


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.