Quantcast
Αλεξιάδης: Θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα ακριβά ΙΧ μεγάλου κυβισμού! - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα ακριβά ΙΧ μεγάλου κυβισμού!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 ξεκαθάρισε πως θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και αξίας ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει από διάφορα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε τη μικρή μείωση των Τελών Κυκλοφορίας σε πολύ μικρά και φθηνά αυτοκίνητα.

‘Οσον αφορά στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού, χωρίς να ξεκαθαρίσει ποια είναι αυτά, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ποσά των Τελών Κυκλοφορίας και θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα.

Πάντως το κ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε έμμεσα το θέμα του Enikonomia περί «Εμπλοκής στη σύνδεση των Τελών Κυκλοφορίας με την Αξία Λιανικής» καθώς επισήμανε πως δεν υπάρχουν οι Αξίες Λιανικής…

Η αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας στα καινούρια και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα αναμένεται να επηρρεάσει περίπου 55.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ωστόσο το τοπίο παραμένει «θολό» σχετικά με τρόπο εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης το έχει ακόμη στην κατοχή του από καινούριο ενώ σε περίπτωση που έχει πουληθεί η αξία του οχήματος μπορεί να έχει μειωθεί έως και 80% από την αρχική αξία απόκτησης.

Επίσης η επανασύνδεση του τρόπου υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας με τον κυβισμό ανατρέπει τα δεδομένα στα καινούρια αυτοκίνητα των οποίων τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 και όχι με τον κυβισμό…

Ακούστε το ηχητικό από τον Realfm 97,8:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.