Quantcast
Alfa Romeo Giulietta Sprint με 150 ίππους και Τέλη μόλις 144 ευρώ! - enikonomia.gr
share

Alfa Romeo Giulietta Sprint με 150 ίππους και Τέλη μόλις 144 ευρώ!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Όταν κάποιος ακούει το όνομα της Alfa Romeo αμέσως σκέφτεται την σπορ οδήγηση και την ιταλική φινέτσα που διαθέτουν τα ιταλικά μοντέλα.
Η επανεμφάνιση της Guilietta Sprint μετά από 61 χρόνια σίγουρα αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον μοντέλο για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης.
Η νέα Alfa Romeo Giulietta Sprint διαθέτει μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αποδίδει 150 ίππους στην βενζινοκίνητη υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του 1,4 λίτρου που δοκιμάσαμε ενώ όπως αποδείχθηκε στο δρόμο είναι μια γνήσια Alfa Romeo…

Οσον αφορά στα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας της Guilietta Sprint κυμαίνονται σε μόλις 144 ευρώ ενώ επίσης σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας του κυβισμού ανέρχονται και τα ετήσια ασφάλιστρά της. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου ανέρχεται στις 20.040 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του όφελους της απόσυρσης…
    

Ιταλική φινέτσα
Η Giulietta αποτελεί ένα μοναδικό «κομμάτι» στην κατηγορία αυτοκινήτων που ανήκει παρά το γεγονός πως συμπληρώνει αρκετά χρόνια παρουσίας στην αγορά.
Η προσθήκη της Guilietta Sprint δίνει μια περισσότερο σπορ νότα στο γνωστό μοντέλο με στιλιστικες αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Εξωτερικά η Guilietta Sprint διαθέτει ανθρακί φινίρισμα σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα, διαχύτη στο πίσω μέρος, μαύρες ζάντες 18 ιντσών ενώ επίσης φέρει τα λογότυπα Sprint στο πλάι.
Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι λιγότερες και εντοπίζονται στις νέες επενδύσεις αλλά και το λογότυπο Sprint στα προσκέφαλα, διαθέτει δερμάτινο τιμόνι, κόκκινες ραφές ενώ σε αρκετά σημεία του ταμπλό και στις θύρες έχει χρησιμοποιηθεί επένδυση σε χρωματισμό ανθρακονήματος.
Σε επίπεδο εξοπλισμού η Guilietta Sprint διαθέτει τα πάντα!

150 ίπποι!
Η Guilietta Sprint της δοκιμής μας διέθετε τον νέο MultiAir 1,4 turbo κινητήρα ο οποίος αποδίδει 150 ίππους  και μέγιστηροπή 250 Nm στις 2.500 σ.α.λ.
Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου που διακρίνεται για την αίσθηση αλλά και την κλιμάκωσή του.
Ο κινητήρας αποδείχθηκε υπερ-ικανός να κινήσει την Guilietta Sprint προσδίδοντας κορυφαίες επιδόσεις αλλά και σημαντική οικονομία στο καύσιμο όταν δεν παρασύρεται ο οδηγός…
Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στα 6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα ενώ όταν ο οδηγός πιέσει τη Guilietta Sprint τότε η κατανάλωση ανέρχεται σε 8,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Γνήσια Alfa Romeo
Τα Alfa Romeo διακρίνονταν πάντα για την κορυφαία οδική συμπεριφορά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ετσι και η Guilietta Sprint αποδείχθηκε πως ακολουθεί την παράδοση αποδεικνύοντας πως στο δρόμο είναι απόλυτα ασφαλής, ταχύτατη και χωρίς να εκπλήσσει τον οδηγό.
Στο εθνικό οδικό δίκτυο η Guilietta Sprint παραμένει ευθύβολη και ασφαλής ακόμη και όταν κινείται με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 200 χλμ./ώρα.
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ο οδηγός πραγματικά μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές της Guilietta Sprint η οποία αποδείχθηκε πως έχει πάρα πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης!
Μέσα στην πόλη η Guilietta Sprint το «γρήγορο» τιμόνι αποδεικνύεται σύμμαχος του οδηγού ωστόσο τα ελαστικά χαμηλού προφίλ χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στις λακκούβες που συναντά κανείς συνεχώς στους ελληνικούς δρόμους…

 

ΥΠΕΡ

Σχεδίαση

Κινητήρας

Οδική Συμπεριφορά

Τέλη Κυκλοφορίας

 

ΚΑΤΑ

Τιμή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.