Quantcast
Από 20.440 ευρώ το νέο VW Passat - enikonomia.gr
share

Από 20.440 ευρώ το νέο VW Passat

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Την 8η γενιά του Passat παρουσίασε η VW στους εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα το οποίο διακρίνεται για τις τεχνολογικές καινοτομίες που είναι εξοπλισμένο, για τους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες αλλά και τις δελεαστικές τιμές απόκτησης.

Ειδικότερα το νέο Passat διατίθεται στην ελληνική αγορά από τις 20.440 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του όφελους της απόσυρσης και συνοδεύεται από ελκυστικά προγράμματα αποπληρωμής.

Αίσθηση και δυναμισμός

Με το νέο Passat, η Volkswagen παρουσιάζει ένα νέο σχεδιαστικό profile που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τον δυναμισμό.

Ειδικότερα το αμάξωμα είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ προσδίδοντας δυναμισμό ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα ενισχύουν την επιβλητικότητα του μοντέλου.

Πολυτέλεια και άνεση
Το εσωτερικό του νέου Passat δημιουργήθηκε με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την καθαρότητα των γραμμών και την λειτουργικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι μια avant-garde εμφάνιση με νέες σχεδιαστικές λύσεις,  όπως η οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος.

Η έγχρωμη οθόνη αφής διάστασης 6,5’’ σε συνδυασμό με τον περιμετρικό ατμοσφαιρικό φωτισμό  «Ambient» δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας και εκλεπτυσμένης σχεδίασης.

Η πληρότητα στον εξοπλισμό άνεσης του νέου Passat είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η καινοτόμα πλατφόρμα MQB κληροδοτεί ένα σημαντικά ευρύτερο εσωτερικό χώρο χωρίς να έχουν αυξηθεί οι εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο με λειτουργία Auto-Hold προφέρει ακόμη περισσότερο χώρο, ενώ παράλληλα κάνει την εκκίνηση από στάση πιο εύκολη από ποτέ.

Η εργονομική σχεδίαση του εσωτερικού σε συνδυασμό με τα πιστοποιημένα ορθοπεδικά καθίσματα ergoComfort (με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις στο κάθισμα του οδηγού) προσφέρουν νέα επίπεδα άνεσης και ευκολίας.

Ο νέος καινοτόμος 3-ζωνικός αυτόματος κλιματισμός Climatronic δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένη ρύθμιση της θερμοκρασίας για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες.

Παράλληλα οι ειδικά σχεδιασμένοι μεγάλοι αεραγωγοί σε συνδυασμό με τον ενιαίο αεραγωγό στο επάνω μέρος του ταμπλό, προσφέρουν 50% μεγαλύτερη επιφάνεια ροής σε σχέση με τους κοινούς αεραγωγούς, εξασφαλίζοντας κορυφαία ψύξη/θέρμανση, αισθητή μείωση θορύβου, ενώ περιορίζουν τα ενοχλητικά ψυχρά ρεύματα που ευθύνονται για τους ερεθισμούς των ματιών και τις ψύξεις στο σώμα.

Επιπλέον, τα συστήματα Infotainment με οθόνες αφής, αισθητήρα εγγύτητας, JPEG Viewer, σύνδεση με εξωτερικές πηγές ήχου (SD card, USB, Aux In, Audio Streaming) και Bluetooth εξασφαλίζουν ότι κάθε μετακίνηση με το νέο Passat είναι μία μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης.

Κινητήρες Euro6
Με το νέο Passat, η Volkswagen εισάγει 3 νέους κινητήρες TDI που διακρίνονται για τη δύναμη αλλά και την οικονομία τους.

Ο κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 120PS καταναλώνει μόλις 4,1 lt/100 km  (CO2 108gr/km) αποδίδοντας ροπή 250Nm σε ένα φάσμα 1.750 έως 3.500 σ.α.λ.

Ο κινητήρας 2.0 TDI 150PS αποδίδει 340 Nm στις 1.750 έως 3.500 σ.α.λ. με μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km.

Την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων συμπληρώνει ο κορυφαίος TDI της Volkswagen, ο 2.0 TDI BiTurbo 240PS με κορυφαία ροπή  500 Nm στις 1.750 έως 2.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός διατίθεται αποκλειστικά με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4Motion.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τους νέους 1.4 TSΙ 125PS και 1.4 TSI 150PS με ACT (ενεργό σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων). 

Με μέγιστη ταχύτητα 220 km/h και ροπή 250Nm στις 1.500 έως 3.000 σ.α.λ., ο 1.4 TSI 150PS ACT επιταχύνει (0-100) σε μόλις 8,4sec καταναλώνοντας μόλις 4,9lt / 100Km.

Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με BlueMotion Technology και προαιρετικά με κιβώτιο DSG.
Proactive Start-Stop.

Όλοι οι κινητήρες στο νέο Passat διαθέτουν το σύστημα Start-Stop 2ης γενιάς.

Το νέο σύστημα «προνοεί» και απενεργοποιεί τον κινητήρα σε ταχύτητες ≤ 3Km/h, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση κατανάλωσης καυσίμου.

Το σύστημα αναγνωρίζει ότι επίκειται πλήρης ακινητοποίηση του οχήματος εφόσον ο οδηγός επιβραδύνει διαρκώς και έχοντας απεμπλέξει το κιβώτιο ταχυτήτων. Εφόσον ο οδηγός αφήσει το φρένο (κιβώτιο DSG) ή πατήσει συμπλέκτη (μηχανικό κιβώτιο), τότε ο κινητήρας επανέρχεται σε λειτουργία σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Από 20.440 ευρώ
Οι τιμές διάθεσης του νέου Passat ξεκινούν από τις 20.440 ευρώ για την βενζινοκίνητη βασική έκδοση των 125 ίππων συμπεριλαμβανομένου του όφελους της απόσυρσης ενώ η πετρελαιοκίνητη έκδοση με τους 120 ίππους ξεκινούν από τις 23.170 ευρώ συμπεριλαμβανομένου επίσης του όφελους της απόσυρσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.