Quantcast
Από 22.500 ευρώ το Opel Corsa OPC με 207 ίππους! - enikonomia.gr
share

Από 22.500 ευρώ το Opel Corsa OPC με 207 ίππους!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Το νέο Opel Corsa OPC είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στο δρόμο συνδυάζοντας το ασυμβίβαστο σπορ πνεύμα με την καταλληλότητα για καθημερινή χρήση με τιμή εκκίνησης τις 22.500 ευρώ. Το νέο πανίσχυρο «εργαλείο» με μήκος σχεδόν 4 μέτρα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.600 κ.εκ. με 207 ίππους, ευέλικτη συμπεριφορά, σπορτίφ εμφάνιση αλλά και «τσουχτερά» Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται σε 391,5 ευρώ…

Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO του Opel Group ανέφερε σχετικά με το νέο μοντέλο της Opel πως: «Τα OPC μοντέλα μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος κάθε προϊοντικής οικογένειας. Αντανακλούν τη σπορ παράδοση Opel, ενσαρκώνουν τη Γερμανική μηχανολογία, τη συναισθηματική σχεδίαση και τη μοναδική δυναμική συμπεριφορά.

Το νέο Corsa OPC αποδεικνύει περίτρανα πόσο ψηλά οι μηχανικοί μας έχουν ανεβάσει την πήχη στη σπορ μικρή κατηγορία.  Αποκαλύπτει τις δυνατότητές του σε ορεινούς δρόμους γεμάτους στροφές – ακόμα και στην αγωνιστική πίστα, ενώ είναι τόσο απολαυστικό ώστε δεν έχεις καμία διάθεση να το αποχωριστείς. Κλασικό OPC – σημαίνει απλά γνήσιο πάθος.».

 

Δυναμική εμφάνιση

Πιστό στην παράδοση OPC, το κορυφαίο μοντέλο Corsa αναγνωρίζεται άμεσα σαν μέλος του Opel Performance Center. Εκτός από τη νέα αποκλειστική OPC βαφή σε ιριδίζουσα μπλε απόχρωση, το Corsa έχει νέα σχεδίαση μπροστά με νέους μεγάλους αεραγωγούς. Μία μικρή εισαγωγή αέρα βρίσκεται μπροστά από το καπό χαρίζοντας στο Corsa OPC μία πρόσθετη σπορ νότα. Τα δυναμικά σχεδιασμένα πλευρά με τις ανάγλυφες ποδιές δημιουργούν άμεση σύνδεση με το πίσω τμήμα.

Η ασυμβίβαστη σπορ σχεδίαση του Corsa OPC συνεχίζεται στη πίσω όψη. Η αεροτομή του πορτμπαγκάζ διατίθεται σε δύο εκδόσεις – μία διακριτική που προσφέρεται στάνταρ και μία πιο εντυπωσιακή που δημιουργεί μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα. Η διπλή εξαγωγή Remus που ενσωματώνει ο διαχύτης προσδίδει σπορ χαρακτήρα τόσο οπτικά όσο και ακουστικά που γίνεται εμφανής με το πάτημα του γκαζιού.

Το εσωτερικό αποπνέει επίσης μία έντονα σπορ αίσθηση. Καθίσματα Recaro που παρέχουν στους επιβάτες βέλτιστη πλευρική στήριξη σε απαιτητικές συνεχείς στροφές είναι κυρίαρχο στοιχείο. Το δερμάτινο τιμόνι – επίπεδο στο κάτω τμήμα, ο επιλογέας ταχυτήτων OPC, τα σπορ πεντάλ μαζί με τα χαρακτηριστικά όργανα σε σχεδίαση OPC διατίθενται στάνταρ και ολοκληρώνουν το πακέτο.

1.6 Turbo ECOTEC με 207 ίππους!

Κάτω από το καπό, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 207 ίππων της νέας γενιάς Corsa OPC είναι έτοιμος για δράση. Η OPC μονάδα των 1.600 κ.εκ. αποδίδει τώρα μέγιστη ροπή 245 Nm μεταξύ 1.900 και 5.800 rpm – ενώ επιπλέον 35 Nm διατίθενται όταν είναι απαραίτητο μέσω της λειτουργίας στιγμιαίας υπερπλήρωσης (overboost. 

Η ισχύς OPC μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου με κοντές και ακριβείς διαδρομές του επιλογέα.

Το νέο Corsa OPC επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,8 δεύτερα – σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από το Corsa OPC της προηγούμενης γενιάς.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα, αυξημένη κατά 5 km/h. Παρά τις σπορ επιδόσεις η κατανάλωση είναι μόλις 7,5 lit / 100 km στο μικτό κύκλο. Οσον αφορά στους ρύπους το νέο Corsa OPC εκπέμπει 174 g/km CO2 κάτι το οποίο «μεταφράζεται» σε 391,5 ευρώ για ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας!

 

Αγωνιστική αίσθηση στο δρόμο

Οι οδηγοί που αναζητούν υψηλότερες δόσεις αδρεναλίνης μπορούν να επιλέξουν το Corsa OPC Performance Package. Αυτό περιλαμβάνει μηχανικό, πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Drexler, 18άρες ζάντες με ελαστικά ισχυρής πρόσφυσης Michelin και ακόμα πιο σπορ σετάρισμα πλαισίου.

Επιπλέον, το Performance Package περιλαμβάνει σύστημα φρένων υψηλών επιδόσεων Brembo με δισκόφρενα 330-mm στον εμπρός άξονα, για βέλτιστη επιβράδυνση.

Με αυτό το «πακέτο», το νέο Corsa OPC είναι άριστα εφοδιασμένο για τις απαιτήσεις της πιο σκληρής αγωνιστικής πίστας στον κόσμο, Nürburgring Nordschleife, όπου εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε εκτενώς και σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας πόλης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.