Quantcast
Audi A7 Sportback από 82.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Audi A7 Sportback από 82.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με νέα σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής και κορυφαίους κινητήρες παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο Audi A7 Sportback με τιμή εκκίνησης τις 82.000 ευρώ…

Το ευρύχωρο πεντάθυρο κουπέ έγινε ακόμη πιο ισχυρό και ελκυστικό χάρη στις νέες ρυθμίσεις του κινητήρα, τα νέα κιβώτια ταχυτήτων, τους νέους προβολείς, τα νέα πίσω φανάρια και τα νέα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το Audi A7 Sportback έκανε το ντεμπούτο του το 2010, και εντυπωσίασε με το μακρύ καπό του κινητήρα, τη δυναμική σχεδίαση αλλά και τα σπορ χαρακτηριστικά του.

Στο ανανεωμένο μοντέλο οι πιο εντυπωσιακές αλλαγές συναντώνται στην ενιαία τραπεζοειδή μάσκα, τους προφυλακτήρες, τις εξατμίσεις και τους προβολείς.

Η τεχνολογία LED είναι πλέον στάνταρ, ενώ κατόπιν παραγγελίας, η Audi προσφέφει Matrix φώτα LED, τα οποία φωτίζουν το δρόμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να τυφλώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Τα δυναμικά φλας τοποθετούνται επίσης στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με τους Matrix LED προβολείς, ενώ είναι στάνταρ στο πίσω μέρος.

Το αμάξωμα του νέου Audi A7 Sportback αποτελείται κυρίως από αλουμίνιο και υψηλής τεχνολογίας κράματα χάλυβα. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ και σχεδιασμένο για μέγιστη άνεση όσον αφορά το θόρυβο.

Ο διαθέσιμος για αποσκευές χώρος κάτω από τη μακριά, ηλεκτροκίνητη πόρτα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 535 λίτρα ενώ όταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται αυξάνεται σε 1.390 λίτρα.

Πολυτέλεια και άνεση
Το σπορ στυλ του εξωτερικού αντανακλάται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι η οριζόντια γραμμή γύρω από τον οδηγό και το συνοδηγό, ενώ το ταμπλό δείχνει ανάλαφρο αποπνέοντας παράλληλα και κομψότητα.

Τα εμπρός καθίσματα μπορούν προαιρετικά να εξοπλιστούν με συστήματα αερισμού και μασάζ – και υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις καθισμάτων για να διαλέξει κανείς.

Το ραδιόφωνο MMI είναι στάνταρ. Μπορεί προαιρετικά να συμπληρωθεί με ένα σύστημα προβολής ενδείξεων (head-up display) που προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες πάνω στο παρμπρίζ.

‘Eως 560 ίππους!
Στο ξεκίνημά του, η Audi προσφέρει το νέο A7 Sportback με μια επιλογή από πέντε ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Πολλά στοιχεία του καθαρού πετρελαιοκινητήρα 3.0 TDI με τους 272 ίππους είναι εντελώς καινούρια.

Στην έκδοση «ultra» με 218 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς, το τρίλιτρο V6 καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 4,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ., κάτι που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 122 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο.

Ο κορυφαίος της γκάμας 4.0 TFSI διατίθεται σε δύο μοντέλα. Στο Audi S7 Sportback, ο κινητήρας αυτός αποδίδει 450 ίππους, ενώ στο Audi RS 7 Sportback, 560 ίππους.

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν την καινοτόμο τεχνολογία “cylinder on demand” (COD), δηλαδή ένα σύστημα «απομόνωσης» κυλίνδρων για μείωση της κατανάλωσης.

Ο καθαρός πετρελαιοκινητήρας 3.0 TDI biturbo, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους, συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic, με 8 σχέσεις. Όλες οι άλλες εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με κιβώτιο S tronic, 7 ταχυτήτων.

Στις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η μετάδοση διπλού συμπλέκτη έχει πλήρως ανασχεδιασθεί και αντικαθιστά το multitronic.

Στις εκδόσεις κινητήρων που ξεκινούν από τα 272 ίππους, η μόνιμη τετρακίνηση quattro μπορεί να συνδυαστεί με το sport διαφορικό, το οποίο κατανέμει ενεργά την ισχύ μεταξύ των πίσω τροχών.

Η τιμή του νέου Audi A7 Sportback με τον κινητήρα 3.0 TFSi quattro S tronic 333 ίππους θα είναι 90.350 ευρώ..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.