Quantcast
Αύξηση 84,1% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ στο δίμηνο - enikonomia.gr
share

Αύξηση 84,1% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ στο δίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Αύξηση 84,11% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο πρώτο δίμηνο του 2015 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικόκερα στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα 3.859 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έναντι 2.096 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης αλλά και η φορολόγησή τους στη χρήση με βάση την πραγματική ηλικία του οχήματος και όχι την 1η άδεια κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα έχει αυξήσει πάρα πολύ τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Από την άλλη μεριά όπως επισημαίνουν στο Enikonomia έμποροι αυτοκινήτων: «Συνεχώς μειώνεται ο διαθέσιμος στόλος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις καινούριων ΙΧ τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει κάθετη πτώση. Οπότε μοναδική διέξοδος στην αύξηση του εγχώριου στόλου των μεταχειρισμένων ΙΧ αποτελεί η εισαγωγή οχημάτων από άλλα κράτη-μέλη. Πάντως στους επόμενους μήνες που θα τεθεί σε ισχύ το Euro 6 τότε η εισαγωγή εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ θα γίνει και πάλι ασύμφορη καθώς θα διπλασιαστεί το κόστος εκτελωνισμού των αυτοκινήτων που θα πληρούν την οδηγία Euro 5…».

Οσον αφορά στον Φεβρουάριο οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχερισμένων αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση 45,4% καθώς διατέθηκαν 2.776 αυτοκίνητα έναντι 1.909 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2013…

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.