Quantcast
Αύξηση-ρεκόρ 300% για τη Mercedes στην Ελλάδα εν μέσω capital controls - enikonomia.gr
share

Αύξηση-ρεκόρ 300% για τη Mercedes στην Ελλάδα εν μέσω capital controls

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

 

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η Mercedes-Benz βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών που σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις!

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Enikonomia, η Mercedes-Benz στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων σημειώνοντας μάλιστα αύξηση 300% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Μάλιστα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε 324 πωλήσεις νέων ΙΧ στο πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου έναντι 81 καινούριων αυτοκινήτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Mercedes-Benz αποδεικνύουν, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, και έμπρακτα την «λατρεία» των Ελλήνων καταναλωτών για ακριβά αυτοκίνητα καθώς παρά την οικονομική κρίση και την επιβολή capital controls οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν στο πρώτο 15νθήμερο αύξηση ρεκόρ καταφέρνοντας μάλιστα να διαθέσει 90 αυτοκίνητα περισσότερα από την Toyota που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Πάντως στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως αποτελεί μεγάλο ρίσκο η απόκτηση ακριβών μοντέλων από τους καταναλωτές καθώς παραμένει «θολό» το φορολογικό τοπίο για τα αυτοκίνητα καθώς από τη μία μεριά έχει εξαγγελθεί η φορολόγηση των ΙΧ με βάση την Αξία Λιανικής ενώ από την άλλη μεριά επιβλήθηκε αυξημένος Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα οχήματα με κινητήρες άνω των 2.500 κ.εκ.

Σε ένα τέτοιο φορολογικό περιβάλλον τα στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως οι ‘Ελληνες καταναλωτές αποφάσισαν να βγάλουν από τα μπαούλα, τα χρηματοκιβώτια αλλά και από τις «δεσμευμένες» καταθέσεις τους ένα σεβαστό ποσό για αγορά καινούριου αυτοκινήτου πράξη την οποία είδαν περισσότερο ως επένδυση.

‘Αλλωστε δεν είναι και λίγοι οι καταναλωτές που πιστεύουν πως δεν έχουν γλιτώσει ακόμη από πιθανό «κούρεμα» καταθέσεων οπότε η μείωση του συνολικού ποσού που διαθέτουν στις τράπεζες καλύτερα να οδηγηθεί σε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο παρά στο κράτος…

Πρώτη η Mercedes-Benz

Στο πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις νέων ΙΧ σημείωσαν αύξηση 12,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 καθώς διατέθηκαν 2.060 καινούρια αυτοκίνητα έναντι 1.833 οχημάτων.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz με 324 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 300% ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Toyota με 234 ταξινομήσεις καταγράφοντας αύξηση 21,88%
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Nissan με 207 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 20,35%.
Στην συνέχεια ακολουθούν η VW με 191 (6,7%), η Opel με 143 (-36,73%), η Peugeot με 116 (241%), η BMW με 94 (40,3%), η Fiat με 79 (68%), η Ford με 79 (58%) και στη δέκατη θέση βρέθηκε η Hyundai με 76 αυτοκίνητα σημειώνοντας ωστόσο πτώση στις πωλήσεις της σε ποσοστό 33,3%.

Δείτε τις αναλυτικές πωλήσεις των εισαγωγικών εταιρειών στο πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.