Quantcast
BMW 2 Coupe: Νέοι κινητήρες και εκδόσεις - enikonomia.gr
share

BMW 2 Coupe: Νέοι κινητήρες και εκδόσεις

δημοσιεύτηκε:

Από το Μάρτιο του 2015, νέοι κινητήρες, ένα νέο τετρακίνητο μοντέλο και πρόσθετες εκδόσεις εξοπλισμού θα διευρύνουν τη γκάμα επιλογών για τους αγοραστές της BMW Σειράς 2 Coupe.

Με το λανσάρισμα της νέας BMW 218i Coupe, ένα τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας του BMW Group θα διατίθεται για πρώτη φορά με το σπορ και κομψό, μικρό μοντέλο. Υιοθετώντας προηγμένη τεχνολογία TwinPower Turbo, η νέα κινητήρια μονάδα παράγει ισχύ 136 ίππων με εξαιρετική απόδοση (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,6 – 5,1 lit, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 130 – 118 g/km).

Επίσης, από το 2015, το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive θα διατίθεται και για τη BMW 220d Coupe. Με τις νέες εκδόσεις εξοπλισμού, οι οδηγοί θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα προσωπικά τους γούστα. Στο μέλλον, τα πακέτα Advantage, Luxury Line, Sport Line και M Sport θα διατίθενται εναλλακτικά έναντι της στάνταρ γκάμας μοντέλων.
 
Νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας

Άμεση απόκριση, ομαλή λειτουργία και απόδοση χαρακτηρίζουν τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα της νέας BMW 218i Coupe.

Από 1.500 κυβ. εκ., η νέα κινητήρια μονάδα αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππων και μέγιστη ροπή 220 Nm στις 1.250 σ.α.λ.

Η νέα BMW 218i Coupe επιταχύνει από 0-100 km/h σε 8,8 δευτερόλεπτα (αυτόματο: 8,9 δευτερόλεπτα).

Η τελική ταχύτητα είναι 212 km/h σε κάθε περίπτωση. Η απολαυστική παραγωγή ισχύος κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης συνοδεύεται από σπορ ήχο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του τρικύλινδρου κινητήρα είναι η ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά τους κραδασμούς θυμίζει εν σειρά εξακύλινδρο της BMW, αφού φέρει και αντικραδασμικό άξονα που εδράζεται σε ρουλεμάν από σφυρήλατο ατσάλι.

Ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο συμβάλλει στην εξαιρετική απόδοση των νέων εκδόσεων μοντέλων. Εφοδιασμένη με στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η νέα BMW 218i Coupe έχει μέση κατανάλωση 5,6 – 5,1 lit / 100 km (εκπομπές CO2: 130 – 118 grams / km). Σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, οι αντίστοιχες τιμές είναι μεταξύ 5,5 & 5,1 lit και 129 & 118 grams αντίστοιχα (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών Ε.Ε., ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού).
 
Ευφυής τετρακίνηση
Η νέα οικογένεια κινητήρων περιλαμβάνει τη δίλιτρη, τετρακύλινδρη μονάδα diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που υιοθετεί η BMW 220d Coupe.

Από το Μάρτιο, το σύστημα BMW xDrive θα διατίθεται γι’ αυτό το μοντέλο εναλλακτικά, αντί της πίσω κίνησης.

Στη νέα BMW 220d xDrive Coupe, η ευφυής τεχνολογία τετρακίνησης διασφαλίζει όχι μόνο βελτιστοποιημένη πρόσφυση και ευστάθεια οχήματος σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες, αλλά και αυξημένη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές σε υψηλότερες ταχύτητες και βέλτιστη επιτάχυνση.

Το τετρακύλινδρο μοντέλο 190 ίππων επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. Η μέση κατανάλωση είναι μεταξύ 4,7 και 4.3 lit / 100 km και οι εκπομπές CO2 μεταξύ 124 και 113 grams / km (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών Ε.Ε., ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού).

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.