Quantcast
Citroen Aircross concept με 313 ίππους! - enikonomia.gr
share

Citroen Aircross concept με 313 ίππους!

δημοσιεύτηκε:

Aποκαλύφθηκε το νέο και πολύ ενδιαφέρον concept της γαλλικής εταιρείας, που παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης και φέρει το λογότυπο Aircross concept.

Το νέο μοντέλο της Citroen, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το C4 Cactus ενώ η σχεδίασή του αντλεί σημαντικό μέρος της έμπνευσής του από το προαναφερόμενο μοντέλο.

Όσο για τον χαρακτήρα του, είναι plug-in hybrid, με απόδοση 313 ίππων! Ειδικότερα στο εμπρός μέρος του είναι τοποθετημένος ένας κινητήρας βενζίνης των 1.6 λίτρων και των 218 ίππων ισχύος, ενώ στο πίσω μέρος έχει εγκατασταθεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 95 ίππων.

Η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει συνδυασμένη ισχύ 313 ίππων, η οποία μπορεί να επιταχύνει το Aircross concept από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Από πλευράς κατανάλωσης σε καύσιμο, η τιμή των 1,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα είναι σίγουρα εντυπωσιακή, με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να ανέρχονται σε μόλις 39 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική του ενέργεια μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για 50 χιλιόμετρα, με τον χρόνο της πλήρους φόρτισής του να βρίσκεται στις 3,5 ώρες.

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.