Quantcast
Der Spiegel: Οι γερμανικές Αρχές έλαβαν έγγραφα από τη Volkswagen για πιθανό καρτέλ - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Οι γερμανικές Αρχές έλαβαν έγγραφα από τη Volkswagen για πιθανό καρτέλ

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές Αρχές κατά των καρτέλ έλαβαν έγγραφα από τηVolkswagen, με περιπτώσεις πιθανής αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και της εταιρίας Bosch που κατασκευάζει εξαρτήματα για αυτοκίνητα, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” στη διαδικτυακή του έκδοση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γερμανικές Αρχές κατά των μονοπωλίων ερευνούν εάν οι εταιρείες VW, Porsche, Audi, BMW και η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, η Daimler, πραγματοποιούσαν συναντήσεις με σκοπό να συνεννοηθούν για θέματα που αφορούν τους προμηθευτές, τις τιμές και τις προδιαγραφές σε βάρος των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τα έγγραφα, που παρελήφθησαν αυτή την εβδομάδα, συνιστούν την έβδομη υποβολή εγγράφων για εικαζόμενες πρακτικές κατά του ανταγωνισμού που λαμβάνουν οι αρμόδιες Αρχές από τον Ιούνιο του 2016, προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα του Spiegel.

Η διοίκηση της Bosch φέρεται να βοήθησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να χαράξουν μια στρατηγική που τους επέτρεπε να περιορίσουν την κατανάλωση του AdBlue, ενός διαλύματος που ‘φιλτράρει’ τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Bosch δήλωσε επί τούτου τα εξής: «Τα μόνα που γνωρίζουμε για το θέμα αυτό μέχρι στιγμής είναι όσα διαβάσαμε ή ακούσαμε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν μας τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με αυτό από τις γερμανικές ή τις ευρωπαϊκές Αρχές κατά του μονοπωλίου. Καθώς δεν έχουμε λεπτομέρειες για τα θέματα υπό διερεύνηση, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».

Οι συζητήσεις μεταξύ των προμηθευτών και των αυτοκινητοβιομηχανιών για το πώς να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες ή μέτρα κατά της ρύπανσης δεν είναι ασυνήθιστες ή παράνομες, εκτός κι αν οι συζητήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα με στόχο να φέρουν σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με σχετική πηγή το Reuters, η Daimler ήταν η πρώτη που ανέφερε το ζήτημα αυτό στις Αρχές κατά του καρτέλ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει ‘ασυλία’.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.